Як правильно кріпити бойлер? (Новини компаній)

Як правильно кріпити бойлер? (Новини компаній)

Різноманітність водонагрівачів на ринку дозволяє легко підібрати модель, яка підходить для потреб будь-якого споживача

 Досить тільки ознайомитися з широким вибором товарів в каталозі Romstal.ua —

https://romstal.ua/ru/catalog/939-boylery/. Більшість представлених моделей надають можливість настінного монтажу. При вазі близько 70 кілограмів в момент заповнення, необхідно забезпечити якісне кріплення. 

Відео дня

Варіанти монтажу 

 

Залежно від типу, габаритів і особливостей водонагрівача, передбачені декілька варіантів:

Настінне кріплення здійснюється вертикально або горизонтально. Параметр чітко прописується в характеристиках. Варто звернути на нього увагу і підготувати простір для кріплення. Найголовніше, щоб монтаж здійснювався таким чином, щоб вода не потрапляла на корпус та інші елементи. 

Що потрібно для кріплення на стіну? 

Незалежно від виробника, для монтажу на стіну знадобляться пара металевих пластин, анкерні гвинти, гаки, шпильки та робочий інструмент. Не всі моделі оснащуються необхідними елементами, тому їх необхідно купувати окремо. 

Самостійно приймати рішення не варто, якщо не знаєте які варіанти підійдуть саме у вашому випадку. При виборі кріплень варто звернути увагу і на матеріал поверхні і її міцність. Так заборонено встановлювати бойлер на гіпсокартонову стіну, вона просто не витримає подібного навантаження і з часом трісне. 

Навіть при монтажі на цегляну стіну, товщина кладки — не менше двох цеглин. Для пінобетонних конструкцій необхідно додаткове посилення, за рахунок слабкої точкової здатності. Із завданням впораються сталеві кріплення.

 Найголовніше, без відповідного досвіду, не рекомендується проводити ремонти самостійно. Тому рекомендується скористатися допомогою сантехніка або запрошеного фахівця.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up