Як обрати професію в IT і не розчаруватися?

Як обрати професію в IT і не розчаруватися?

За час війни IT-індустрія показала себе як одна з найстабільніших сфер. Айтівці зберегли роботу та дохід, отримали допомогу з релокацією. Якщо ви замислювалися про зміну професії – ідея знайти себе в цій галузі більш ніж розумна. Попереду головне – обрати конкретну спеціальність та опанувати її. В цьому питання вам допоже розібратися  Айті школа Lemon School.

5 кроків до нової професії в IT-індустрії

Неможливо стати айтівцем за кілька тижнів чи місяців і одразу заробляти тисячі долларів. Але великий шлях не лякає, коли знаєте, з чого почати. Ось ключові етапи, які варто пройти на шляху до бажаної кар’єри.

Вивчіть можливості

IT – це не тільки програмування. Перш ніж братися за умовний JavaScript чи тестування, дізнайтеся більше про всі варіанти професій. Зокрема, IT курси онлайн від Lemon School дозволяють опанувати трендові професії в таких сферах:

Відео дня
  • розробка – класичне айті. Але це не тільки програмісти – люди, що пишуть код певною мовою програмування. В цій екосистемі також є верстальники (працюють над створенням сайтів) та тестувальники (знаходять помилки у коді);
  • маркетинг – для майбутніх фахівців у сфері SMM, SEO, контекстної реклами та digital-маркетингу;
  • дизайн – від створення логотипів брендів до розробки сайтів;
  • керування – жодна команда айтівців не зможе працювати злагоджено без Product- та Project-менеджерів.

Проаналізуйте здібності

Якщо думати лише про гроші під час вибору професії – ви зіткнетеся з вигоранням ще в процесі навчання. Тож зізнайтеся собі: до чого лежить душа? Завжди мріяли про творчу професію – спробуйте себе у графічному дизайні. З любов’ю до точних наук – велкам на курси програмування.

Встановіть дедлайни

Це допоможе обрати формат навчання. Плануєте швидко отримати концентрат навичок і вже за 4-6 місяців знайти першу роботу джуніора? Тоді вам варто записатися на IT-курси онлайн. Якщо ж поспішати ніколи – можна вдатися до самоосвіти. Але цей варіант вимагає більшої дисципліни і самоорганізованості. 

Доторкніться до професії

Поспілкуйтеся з людьми, які вже пройшли цей шлях. Вони допоможуть уникнути помилок та розвіяти міфи про нішу. Наприклад, що ви не будете працювати 3 години на день, відпочиваючи десь на балійському пляжі.

Зробіть крок в айті

Головне – не зволікати і зробити хоча б маленький крок. Наприклад, вивчити напрямки IT курсів онлайн від Lemon School або подивитися відео про професію на ютубі.

Коментарі

keyboard_arrow_up