Як обрати паркан для приватного будинку

Як обрати паркан для приватного будинку

Будь-який домовласник розуміє, що захист своєї території, хоча б умовний, – це обов'язковий атрибут приватного домоволодіння.

За огорожу ділянки від сторонніх очей, непроханих відвідувачів відповідає паркан, який є також і декоративною прикрасою ландшафту. Залежно від того, де розташований приватний будинок, – в галасливому місті або за його межами, огородження може виконувати різні функції і мати різні варіанти висоти, конструкції, дизайну, способу виготовлення і монтажу.

В даний час вибір матеріалів для виготовлення парканів тих чи інших моделей дуже широкий, до найбільш популярних можна віднести наступні:

Відео дня
  • дерев'яні;

  • кам'яні;

  • цегляні;

  • вінілові (морозостійкі);

  • металеві ковані і сітчасті;

  • бетонні;

  • з полімерних матеріалів

  • з шиферу і профнастилу.

Якщо основною метою зведення огорожі буде захист від людей, тварин і охорона неприступності і приватності житла, то краще віддати перевагу кам'яним, цегляним, залізобетонним або комбінованим огорожам значних розмірів.

Наприклад, паркан, повністю зведений з каменю, буде мати неймовірно привабливий з точки зору естетики вид, прослужить не роки, а десятиліття і чудово буде гармоніювати з кам'яною кладкою самої будівлі або її фундаментом. Але цінова категорія вихідного матеріалу для будівництва висока і роботи зі зведення вважаються досить непростими, тож без послуг професіоналів не обійтися, якщо тільки у вас немає досвіду роботи каменярем. В результаті кам'яний паркан може стати найдорожчим варіантом.

Трохи дешевше і простіше з точки зору монтажу може обійтися цегляний паркан. Це досить міцна і довговічна огорожа буде привабливо виглядати в разі, якщо основна будівля викладена з аналогічного матеріалу. До того ж цегляну огорожу можна декорувати – використовувати матеріал різних відтінків, прикрасити прорізи для воріт або хвірток арками, невеликими колонами або башточками. Фантазії немає меж, враховуйте лише територію двору і ваші фінансові можливості.

Що стосується залізобетонних конструкцій, то це найбільш доступний за вартістю варіант надійної огорожі, яка приховає від сторонніх очей ваше житло. У нашій країні такі паркани завоювали чималу популярність не тільки через демократичні розцінки, але і можливість досить швидко отримати огорожу будь-якої висоти і форми. Безліч фірм пропонують широкий вибір способу виливки таких заборів для будь-яких смакових переваг домовласників. Ви можете самі творити індивідуальний стиль не тільки вашої огорожі, а й зовнішнього вигляду всієї ділянки, адже паркан – важливий елемент архітектурного ансамблю вашого домоволодіння.

«Набірний бетонний паркан – це вдале рішення для огорожі будь-якої території. Надійність бетонного паркану, різноманіття дизайну елементів паркану, можливість встановлення паркану в будь-якому, навіть важкодоступному місці – одні з небагатьох причин, через які наші клієнти з Житомира і Житомирської області протягом багатьох років замовляють бетонний паркан. Ми виготовляємо елементи бетонного паркану виключно з якісної сировини, наша продукція повністю відповідає державним нормам і правилам.

Для встановлення набірного бетонного паркану не потрібно ніякої спеціальної техніки. Маючи необхідні навички, ви можете самостійно встановити огорожу або ж запросити для цього спеціалізовану бригаду, яка вручну змонтує паркан, не порушуючи ландшафт і не наносячи шкоди навколишньому середовищу», – розповідає директор компанії «Decor Beton» Євген Пилипчук.

Комбінуючи різні матеріали для виготовлення капітальної огорожі ділянки, можна домогтися не тільки високої міцності, надійності та довговічності конструкції, але й унікального зовнішнього вигляду, який підвищить рівень оригінальності і креативу вашого житла разом з ділянкою.

За допомогою комбінування бетонних блоків і металопрофілю в конструкції огорожі можна створити дійсно надійну та міцну споруду, яка захистить ваше житло від всіх видів непрошених вторгнень. При фарбуванні профнастилу у відповідний до бетонної кладки відтінок, можна домогтися ще й естетично привабливого зовнішнього вигляду огорожі.

Паркани з металу і комбіновані конструкції

Наступні в ціновій лінійці, а також за рівнем надійності і популярності – капітальні огорожі з металевих конструкцій, а також з металопрофілю або профнастилу. Такі моделі парканів можуть або монтуватися з кованих елементів, або складатися з профільних металевих листів на каркас з аналогічного матеріалу. Якщо такий паркан помістити на кам'яний фундамент, то його конструкція не тільки прослужить довше, але й буде більш міцною, надійною.

Ковані паркани міцні і надійні, але в силу своєї «прозорості» не зможуть захистити ваше житло від сторонніх очей. Якщо тільки ви не плануєте біля паркану висаджувати в'юнкі рослини і надалі отримати комбіновану огорожу з живими насадженнями.

Сітчасті металеві огорожі чудово виглядають і прослужать довше, якщо помістити їх на бетонну або залізобетонну основу. Якщо високий фундамент облицьовувати плиткою, пластиком або іншим матеріалом в тон до металевих конструкцій, може вийти дуже цікавий образ огорожі, яка буде служити вам довгі роки.

Огорожа з металопрофілю володіє набагато більш високим рівнем захисту приватності. Такий паркан забезпечить абсолютно глуху ізоляцію вашого домоволодіння. Але є і мінуси у подібних огорож – в плані надійності і довговічності такий паркан істотно програє кам'яним і цегляним спорудам. Справа в тому, що металеві листи схильні до деформації при постійному механічному впливі (уникнути якого вкрай складно). Подряпини і відколи можуть стати причиною зародження іржі, яка істотно скорочує термін служби конструкції.

Високий паркан з металевим каркасом і вставками з полікарбонату не тільки надійно захистить ваше житло від сторонніх очей та відвідувачів, а й стане сучасною прикрасою ділянки, разюче виділяючи її серед сусідів.

Оригінально буде виглядати досить надійна конструкція з металевих стовпчиків і дерев'яних дощок, що заповнюють простір між ними. Останнім трендом в організації ландшафтного дизайну вважаються живі стіни, огорожі, панно з квітів і вічнозелених рослин. Образ вашого забору буде неповторним, унікальним і креативним при використанні живих панно в проміжках між огорожами.

Не так давно дерев'яні огорожі були чи не єдиним доступним способом захистити свою територію для наших співвітчизників. Адже дерево – матеріал широкодоступний, відносно недорогий, легко монтується і обробляється. До того ж дерево можна різноманітно декорувати, покривати фарбою або лаком і не турбуватися про екологічність вихідного матеріалу.

Дерев'яні паркани поступаються в довговічності і міцності кам'яним, бетонним і цегляним моделям, але і коштують вони дешевше. Зводити дерев'яні паркан можна з дощок, паркану, рейок, кілків, гілок, так званого «кругляка» та інших пиломатеріалів.

Залежно від того який саме варіант деревини ви застосовуєте, можна отримати як високу капітальну огорожу, так і невеликий парканчик, тин або частокіл. Все залежить від зовнішнього вигляду вашого будинку, ландшафтного дизайну на ділянці і того результату, якого ви очікуєте від дерев'яної конструкції.

Всупереч розхожій думці, дерев'яні паркани гармонійно виглядають не тільки за містом, але і як спосіб огородження міського приватного сектора, особливо, якщо під дерев'яною огорожею є кам'яний, бетонний або цегляний фундамент.

Варіантів матеріалів для виготовлення парканів безліч, як і способів комбінування та декорування конструкцій. При такому великому асортименті варіантів вибрати свою модель огорожі двору або присадибної ділянки зможе домовласник з будь-яким розміром гаманця і смаковими уподобаннями.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up