Як обрати меблі у вітальню: поради спеціалістів

Як обрати меблі у вітальню: поради спеціалістів

Правильно підібрати меблі у вітальню, та ще й так, щоб вони ідеально вписувалися в інтер’єр, дуже непросто.

 

Саме ця кімната є головною в будинку та визначає загальну атмосферу у ньому. Тому вітальня повинна бути дуже затишною та надзвичайно комфортною.

Призначення кімнати

Перш ніж вирушити у салон, або ж перед тим, як почати гортати меблеві каталоги, потрібно визначитися з метою використання кімнати: для сімейних обідів, для гучних вечірок чи «в якості» гостьової кімнаті, у якій необхідно створити додаткове спальне місце. У кожному разі потрібно підбирати відповідний комплект меблів.

Відео дня

Кімната, призначена для прийому гостей, перш за все покликана справити на них гарне враження. Тому тут варто розмістити предмети розкоші, картини, дорогі книги. Також неможливо обійтися у вітальні без комфортних м’яких меблів. Обирати меблі для вітальні невеликого розміру найкраще з багатофункціональних предметів обстановки. Тут дуже доречним буде, наприклад, журнальний стіл-трансформер. Його за необхідності можна перетворити на обідній стіл.

Кольорове рішення інтер’єру

Важливу роль в оформленні вітальні грає колір меблів. Він може бути дуже різним. Це залежить від основного призначення кімнати. Наприклад, в приміщенні, де сім’я збирається для спілкування, будуть доречними заспокійливі блакитний або салатовий відтінки. У кімнаті для веселих застіль добре виглядатимуть яскраві меблі. Жовтий, оранжевий і навіть червоний кольори підвищують настрій і пробуджують енергію.

Білі меблі у вітальню – універсальне рішення, яке підійде для будь-якої кімнати. Тоді як темна обстановка буде доречна лише в просторому приміщенні, в маленькому вона буде «з’їдати» простір. Багатофункціональну вітальню найкраще обставити меблями нейтральних тонів. Кремові, оливкові або бежеві кольори гарно виглядають в будь-якій кімнаті. Якщо інтер’єр здається занадто «прісним», його завжди можна прикрасити яскравими аксесуарами.

Якщо ж ви володієте невеликою сумою коштів на придбання меблів у вітальню, можна відремонтувати старі, або ж освіжити їх спеціальною фарбою для меблів. Для цього необхідно підібрати лакофарбові матеріали: лак, емаль, фарба для меблів.

За словами керівника фірмового салону «Sniezka» Івана Cуса, для фарбування меблів ідеально підійде акрилова водорозчинна емаль для дерева і металу. «Цей виріб сертифікований на екологічність та безпечність. Це така емаль, яку можна використовувати навіть на дитячих речах. Вона легко наноситься і стійка до впливу атмосферних факторів. Швидко висихає, має гарну адгезію з основою і покривну здатність, має підвищену стійкість покриття та не жовтіє з плином часу», – розповів Іван Володимирович.

Матеріали для атмосфери

Найдорожчими, але найбільш практичними та довговічними, будуть меблі з натурального дерева. Тому демократичним вибором стануть комбіновані моделі. Для їх виготовлення використовуються спеціальні плити, а фасади та інші видимі частини виготовляються з дерева.

ЛДСП і МДФ – популярні матеріали для виготовлення меблів. Їхні властивості залежать від типу деревних плит. Високоякісна імітація натуральної деревини — міцна, довговічна і дуже красива. Скло і метал найчастіше використовуються як декор. Однак можна знайти меблі, які повністю виконані з цих матеріалів. Вони підійдуть тільки для інтер’єрів в стилі хай-тек. Обираючи м’які меблі у вітальню, найкраще надати перевагу оббивці з натуральних волокон.

Комплект м’яких меблів. Набір призначений для зони відпочинку, яка повинна бути найбільш комфортною. Для її облаштування обирають дивани та крісла. При виборі м’яких меблів для вітальні враховуються такі нюанси:

Для невеликих приміщень найкраще придбати модульний диван, що складається з декількох частин. Їх можна переставляти і, залежно від ситуації, перетворювати на тумби або крісла.

Меблі не повинні перекривати проходи до дверей і вікон або захаращувати кімнату. Тому масивні чотиримісні дивани з кріслами можна буде поставити лише у великих приміщеннях. У маленькому — буде цілком достатньо двомісного диванчика.

Якщо розстановка меблів у вітальні передбачає установку комплекту м’яких меблів по центру кімнати, задня частина виробів повинна бути без відкритих фанерних ділянок і грубих швів.

Стінка або стелаж

Меблева стінка – неодмінний атрибут більшості віталень. Якщо старі моделі виглядають громіздко і малоестетично, то сучасні відрізняються легкістю і красою. Розмірковуючи над тим, які меблі обрати для вітальні, потрібно знати, що хорошою альтернативою стінці вважається стелаж. Він досить функціональний і при цьому займає мінімум місця. Як показує практика, стінки обирають для просторих квартир, а стелажі – для невеликих.

Слід пам’ятати, що навіть дуже модні та дорогі речі можуть виглядати абсолютно безглуздо, якщо неправильно їх підібрати. А ще не слід забувати про те, що меблі повинні бути не тільки красивими, але й функціональними.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up