Як облаштувати сходи у приватному будинку

Як облаштувати сходи у приватному будинку

Вхідні сходи в будинок можуть бути виготовлені з різного матеріалу: металу, дерева, каменю чи бетону.

Сходи – поширений елемент сучасних приватних будинків, котеджів і дачних ділянок. На вхідні сходи гості звертають увагу в першу чергу, відзначаючи витонченість перил, обробку сходів, поєднання з фасадом будинку та інше, на основі чого роблять висновки про смак і доходи господаря.

Основні вимоги, які висуваються до сходів:

безпека; надійність; комфортність; міцність; довговічність.

Відео дня

Вхідні сходи діляться за матеріалом виготовлення. Основні матеріали, з яких будуються сходи:

  • дерево;

  • бетон;

  • метал.

Дерев’яні сходи довгий час вважалися класичними конструкціями. Зараз їх поступово відтісняють інші, більш практичні матеріали. 

Директор компанії з виробництва дерев’яних сходів «Wood stairs» Сергій Кондратюк радить: «Сходові конструкції, виготовлені з масиву дерева, мають багату текстуру і різноманітний колір, що дозволяє використовувати цей матеріал для виготовлення сходів будь-якого стилю. Натуральний матеріал є довговічним, екологічно чистим і піддається реставрації».

Також дерево відкриває можливості декору, недоступні бетону або металу. Наприклад, ви зможете оформити перила під зруб колоди або сходи під стару деревину.

Якщо ви хочете, щоб сходи прослужили довше, то можна обробити їх спеціальними просоченнями для дерева. Після цих процедур дерево буде стійко витримувати і вологість, і різке похолодання, і навали шкідників.

Ще один популярний варіант сходів для приватних будинків – бетонна конструкція. Особливо користується попитом у власників цегляних і бетонних будинків.

Коли ви будете підніматися по бетонних сходах, вони не скрипітимуть, на відміну від дерев’яних конструкцій, які з часом схильні до такої проблеми.

Крім того, на відміну від дерев’яних сходів, за бетонними не потрібно спеціального догляду – наприклад, щороку просочувати її розчинами, щоб уникнути нападу шкідників або процесу гниття. Широкі можливості дизайну – ще одна відмітна риса бетонних сходів. 

Також бетонні вироби – найпопулярніший варіант для саморобних парадних сходів. Якщо ви хочете заощадити бюджет і впевнені, що зможете самі якісно пройти всі етапи створення сходів, то бетонна конструкція – це ваш варіант.

Дизайнерами вже помічено, що все більше людей віддає перевагу встановленню у своєму приватному будинку металевих сходів. І пов’язано це не тільки з їх практичністю і міцністю, справа ще й у можливостях дизайну.

Металеві сходи бувають різні: від простих, зварених між собою арматурних прутів, до витонченої ковальської роботи.

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні бюджет на роботу коваля, у вас є бажання розмістити біля свого будинку витончені металеві сходи, а також готові час від часу обробляти їх, то цей варіант беззаперечно для вас. 

Внутрішні сходи: найкращі ідеї

При будівництві будинку, який має більш ніж один поверх, виникає питання, як облаштувати сходи, аби вони були надійними, естетично привабливими і водночас безпечними для його мешканців. Оскільки сходи давно перестали виконувати тільки унітарну функцію, а стали важливими предметами інтер’єру, то їх різноманітність настільки велика, що потрібно поламати голову, перш ніж вибереш відповідну конструкцію для свого будинку. 

За типом конструкції існують сходи, які мають 1 марш, складаються з 2 маршів і багатомаршеві конструкції.

Маршами у сходах називають прольоти. Сходи на другий поверх у приватному будинку за своєю формою можуть бути: просто прямими, схожими на гвинт, з прямими кутами, поворотні сходи, а також ті, які складаються. Величезну практичну і декоративну функцію несе і матеріал, який пішов на виробництво сходів. Це може бути бетонна конструкція, дерев’яні або металеві деталі, пластик і навіть ударостійке скло.

Якщо ви хочете, щоб сходи у вашій домівці привертали увагу своєю унікальністю, зверніть увагу на такі варіанти. 

Скляні сходи

Мінімалізм скрізь. Тепер дизайн інтер`єру сходів на другий поверх також пішов цією дорогою. Скляні сходи захоплюючі і ефективні, оскільки вони дають більше доступу природнього світла, і ваша кухня, вітальня чи коридор стає більш веселою.

Торнадо

Ефект торнадо досягається спеціальним фінішним бетоном, бронзою або сріблом. Ви можете побачити цей ефект всередині сходів.

Стрічкові сходи

Ці конструкції мають особливу геометричну форму, що виражає мінімалізм і функціональність. Їх поверхня стрічкоподібна і не має гладкості, трохи жорстка.

Футуристичний мінімалізм

Якщо економія простору – це не перша прерогатива, ви можете подумати про заміну старих сходів сучасними футуристичними. Вони можуть здаватися досить громіздкими, але все ж вони дуже мінімалістичні і сучасні.

Гвинтові сходи

Гвинтові сходи завжди модні. Вони можуть доповнити будь-який інтер’єр чимось видатним, одночасно зберігаючи багато місця через форми.

Сходи, вмонтовані в стіни

Якщо ви хочете домогтися дійсно мінімалістичного ефекту, одна з ідей дизайну сходів на другий поверх, які можуть привернути вашу увагу, – це вбудовані в стіну сходи. Коли ви дивитеся на них, здається, вони майже розчиняються в стіні і висять у повітрі, не кажучи вже про відсутність додаткових конструкцій.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up