Субсидії та інші види соціальної підтримки мають надаватися тим, хто їх справді потребує - Віталій Музиченко (прес-служба)

Субсидії та інші види соціальної підтримки мають надаватися тим, хто їх справді потребує - Віталій Музиченко (прес-служба)

Ефективна адресна соціальна підтримка не можлива без контролю щодо справедливості її надання, наголосив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко на прес-брифінгу, що відбувся у Києві з нагоди початку опалювального сезону.

  За його словами, люди підтримують такі заходи: за даними досліджень громадської думки, проведених цього року в Україні за сприяння Світового банку, 67,2% опитаних  висловили негативне ставлення до тих, хто навмисне надає недостовірні дані з метою отримання соціальної підтримки, стільки ж опитаних вважають що таких осіб слід притягати до відповідальності. 

   За словами Віталія Музиченка, Мінсоцполітики і надалі робитиме системні кроки для підвищення адресності і ефективності соціальної підтримки і посилення контролю за використанням коштів платників податків, призначених на її надання. З метою налагодження зворотного зв’язку з населенням, в Україні за підтримки Світового банку запроваджено «гарячу лінію» з питань порушень при наданні житлових субсидій, соціальної допомоги та соціальних послуг.

  За безкоштовним телефоном 0 800 50 2757 (з 9.00 до 18.00 по буднях), можна повідомити про факти порушень та корупції при наданні соціальної підтримки з боку посадових осіб, а також про випадки незаконного одержання такої підтримки з боку громадян. А з’ясувати, чи отримує, приміром, сусід субсидію вже можна завдяки відкритому реєстру отримувачів субсидій - subsidii.ioc.gov.ua. , де за адресою проживання можна подивитися, чи отримує допомогу той, хто там зареєстрований (інші персональні дані там не відображаються). Така практика успішно діє у переважній більшості країн Європи. Це дає змогу зробити систему соціального захисту більш прозорою, адресною і залучити громадян до контролю за розподілом бюджетних коштів. 
 

Відео дня
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up