Різновиди камер відеоспостереження за форм-фактором

Різновиди камер відеоспостереження за форм-фактором

Системи відеоспостереження – обов'язкова умова забезпечення безпеки об'єктів комерційної та житлової нерухомості.

Але камери представлені у широкому асортименті, тому часто покупцеві складно зробити правильний вибір.

Вони відрізняються не тільки за технологією, форматом, роздільною здатністю та кутом огляду, але й відрізняються за форм-фактором. Саме від нього залежить, наскільки зручною в експлуатації буде обрана техніка. Розглянь основні різновиди камер спостереження за форм-фактором.

Мініатюрні камери

Це компактні моделі, які виконані у прямокутному або квадратному корпусі із настінним або настільним кріпленням. Використовуються зазвичай для офісного чи домашнього відеоспостереження бюджетного класу.

Відео дня

До переваг таких моделей можна віднести невеликі розміри та широкий функціонал, включаючи: вбудований динамік та мікрофон, Wi-Fi, IK-підсвічування, технологія РоЕ тощо. Фактично кожна мініатюрна камера дозволяє підключатися віддалено для перегляду відео в режимі реального часу.

мініатюрна камера Hikvision

Циліндричні камери

Це фіксовані камери спостереження, які виконані у відповідному циліндричному корпусі. Серед асортименту є моделі для внутрішнього та зовнішнього використання без необхідності використання захисного кожуха.

За рахунок спеціальних стінок, циліндричні камери мають високу механічну міцність, а також форма не сприятиме накопиченню снігу або води. Завдяки високому захисту від зовнішніх факторів камери спостереження будуть незамінними для використання на вулиці.

циліндричні камери відеоспостереження

Купольні камери

Фіксована модель, яка представлена у компактному корпусі у формі купола. Перевага такого форм-фактору полягає в тому, що такі камери не привертають увагу, мають непомітний дизайн. Зазвичай застосовуються всередині приміщень, наприклад, у магазині чи офісі.

Моделі камер із затемненим куполом не дають можливість зловмисникам знати, куди спрямований об'єктив камери, отже, не знає про «мертві зони». Захищено від саботажу, так як неможливо буде повернути об'єктив в інший бік, як у випадку з циліндричною моделлю.

купольні камери

PTZ камери

Це не окремий різновид камер відеоспостереження, а все ті ж купольні або циліндричні моделі, але мають функцію нахилу, повороту та оптичного збільшення. За допомогою спеціального пульта можливе віддалене керування. Наявність таких функцій дозволяють знаходити різні предмети, людей та транспорт, відображаючи крупним планом.

Панорамні моделі

Особливий різновид камер відеоспостереження, які можуть бачити на 180 або 360 градусів, залежно від місця встановлення. Встановлено об'єктив «риб'яче око», завдяки якому можна повністю охопити контрольовану територію, цим заміняє кілька камер без шкоди якості відеоспостереження. Підходять такі моделі для відкритих просторів, інакше можливі появи «сліпих зон».

панорамні відеокамери

Приховані камери

Стандартно це моделі без корпусу, які легко можна інтегрувати в різні предмети інтер'єру. Їхня перевага в компактних розмірах, скритності та повній автономності.

Кожен вид камер має свої переваги та недоліки. При виборі необхідно орієнтуватися тільки на ваші цілі, наприклад, купольна стане прекрасним вибором для роботи всередині магазину, але не підходить для домашнього спостереження.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up