Послуги з геодезії: нівелювання від ТОВ «Гільдія Інжиніринг»

Наразі, геодезичне нівелювання − досить поширена геодезичная послуга, яка заключається у встановленні висоти конкретної точки чи декількох точок над рівнем моря. Висота, зазвичай, визначається відносно встановленного рівня.

Наразі, геодезичне нівелювання − досить поширена геодезичная послуга, яка заключається у встановленні висоти конкретної точки чи декількох точок над рівнем моря. Висота, зазвичай, визначається відносно встановленного рівня. Специфічна послуга нівелювання повинна виконуватися лише професійними інженерами-геодезистами, що успішно пройшли кваліфікаційну атестацію: точність проведеного нівелювання надзвичайно важлива. Саме від правильності виконання робіт залежить точність вирахування відмітки шуканої точки.

Така послуга надзвичайно актуальна при розрахунках земельних мас, й вважається невід’ємною частиною оформлення топоплану. Тому геодезія нівелювання необхідна для перевірки всіх поверхонь, які повинні бути гладкими. Ці роботи виконуються при будівництві, для визначення точок перевищень (одна над іншою).

Існуючі способи нівелювання

Сучасні геодезисти використовують при дослідженнях кілька способів нівелювання. До найпоширеніших відносять:

Відео дня
  1. Геометричне нівелювання.
  2. Тригонометричне (використовується принцип нахилу візирного променя).
  3. Гідростатичне (за допомогою водяного рівня).

Менш популярні барометричний, автоматичний, стереофотограметричний методи. В залежності від того, який метод буде використано для визначення висот точок, розраховується ціна нівелювання певного об’єкту.

Прилади для проведення нівелювання

Процес нівелювання траси чи іншого об’єкту досить трудомісткий, і потребує використання сучасних геодезичних приладів, за допомогою яких можливо визначити перевищення з максимальною точністю.

Для проведення досліджень використовують такі спеціальні прилади:

  • оптичний або цифровий нівелір, нівелірні рейки (для геометричного методу, точність вимірювань залежить від класу приладу):
  • теодоліт (для геодезичного нівелювання);
  • електронний тахеометр;
  • стандартний водяний рівень.

Вищевказана електронна техніка дозволяє значно швидше и якісніше виконати польовий етап геодезичних робіт. При цьому отримується максимально достовірна та правильна інформація (навіть, при найскладніших умовах проведення досліджень).

Насамперед, вони позбавили необхідності використовувати велику кількість паперу для ведення розрахунків: йому на зміну прийшов електронний файл. Прискорити процес обробки отриманих при нівелюванні даних, дозволяє спеціальне комп’ютерне забезпечення.

Особливості виконання послуги нівелювання для підкранових колій

Робота кранів ті подібних до них вантажопідйомних пристроїв на промпідприємствах, потребує наявності підкранових колій. А щоб використання техніки було безпечним, крани й механізми обов'язково регулярно перевіряють. Для цього, спеціалісти виконують діагностику геометричних параметрів колій і їх правильність розташування, що передбачає реалізацію вимірювань рейкових підкранових колій (стикових зазорів, висотних відміток, ширини колії та ін.). Геодезичні роботи необхідні, щоб уникнути таких неприємностей, як поломка і ремонт підйомного механізму.

Періодичне здійснення нівелювання підкранових колій і визначення різниці точок по відношенню до землі, обов’язкові для з'ясування наявності відхилення планово-висотного розташування рейок. Ці геодезичні роботи повністю регламентуються відповідними нормами, і повинні бути виконані не рідше 1-2 разів в місяць. Також, одночасно з ними, виконують геодезичну зйомку: додержання цих правил дозволить своєчасно з'ясувати дійсний техстан кран-балок і попередити виникнення негативних наслідків. Але всі ці заходи повинні здійснювати лише кваліфіковані спеціалісти. Звернувшись в ТОВ «Гільдія Інжиніринг», замовник може бути впевнений, що вся дослідницька діяльність буде виконана якісно, за короткий час й приємну ціну.

Як замовити послугу нівелювання в фірмі ТОВ «Гільдія Інжиніринг»?

Коли прийнято рішення замовити нівелювання підкранових колій, траси або іншого об’єкту в спеціалізованій компанії «Гільдія Інжиніринг», необхідно надати професійним геодезистам такі відомості:

  1. Місцерозташування об’єкту, де будуть здійснюватись дослідження.
  2. Обсяг необхідних робіт.
  3. Висота, на якій потрібно виконувати геодезичні роботи, заміри.
  4. Доступність об’єкту, його віддаленість від офісу компанії.
  5. Ймовірність припинення експлуатації механізмів під час виконання георобіт.

Всі ці дані дуже важливі і впливають на терміни виконання послуги нівелювання і її ціну. Коли повна інформація буде надана замовником послуги, кваліфіковані, професійні менеджери зможуть швидко підрахувати кошторис геодезичних робіт, і допоможуть оформити заяву на їх виконання.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up