Понад 665 тисяч жителів Житомирської області стежили за чемпіонатом світу з футболу

Понад 665 тисяч жителів Житомирської області стежили за чемпіонатом світу з футболу

Понад 665 тисяч жителів Житомирської області стежили за чемпіонатом світу з футболу, який протягом місяця транслював телеканал «Інтер».

Загалом змагання подивилися 19 млн. українців – це вдвічі більше, ніж було глядачів в 2014 році під час ігор в Бразилії. Чемпіонат закінчився в неділю фінальним матчем між Францією та Хорватією – кубок вдруге в історії змагань отримали французи.

«Інтернаціональна натовп глядачів в більшості своїй був за хорватів. Уболівальникам завжди симпатичніша слабша збірна. А у Хорватії до того ж є сила волі і єдність духу, які вони не раз виявляли на цьому турнірі», – розповів кореспондент програми «Ранок з Інтером з 7.00 до 10.30» Дмитро Чистяков, який щодня висвітлював хід головних спортивних змагань світу.

Закінчення матчу з надією чекали як у Франції, так і в Хорватії. У Парижі напередодні фіналу відзначали День взяття Бастилії – велике державне свято. На вулицях тисячі людей, але розмови в натовпі були зовсім не про потужний військовий парад, а про збірну. Всі сувеніри з символікою Франції розкупили задовго до тріумфального матчу французів. «Я хотіла купити майку своєму синові, він дуже вболіває за збірну. Але я не знаю, що робити – всюди все розпродано, купити щось складно», – розповіла мешканка Парижа Лаетітія.

Відео дня

А в Хорватії в кольори збірної одягнули навіть пам'ятники. На вулицях, на ринках, на роботі – всі ходили в футболках рідної команди. Для маленької балканської країни вихід у фінал – фантастична подія.

«На перемогу в фіналі у Хорватії просто не вистачило сил – вже дуже вимоталися вони в попередніх матчах. Більш свіжа, молода і прагматична збірна Франції заслужено виграла чемпіонат. Але хорватські вболівальники трималися молодцем – для них кожен гравець національної збірної – герой», – розповів Дмитро Чистяков.

За оцінкою президента ФІФА Джанні Інфантіно, цей мундіаль був найкращим за всю історію проведення змагань. На матчах турніру побувало більше мільйона уболівальників. Ще більше 3 мільярдів людей дивилися ігри по телебаченню – серед них і українці.

«Дуже важливо, що цілий місяць мільйони українців були причетні до головної світової події – жили футболом, жили великим спортивним святом, щиро вболівали за команди, нехай навіть різні. Завдяки трансляціям на «Інтері» в прямому ефірі, вони буквально були присутні на матчах чемпіонату, разом з мільярдами людей у всьому світі. І це головне, що команда «Інтера» хотіла зробити для нашого глядача, і я щаслива, що у нас це вийшло», – сказала керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

Коментарі (3)
  • Alexandr Nevisevich

    В мене є 2 заступника, 4 з яких....
    В. Кличко
  • Серёжка Владимирович

    И что? Я с Винницы и смоорел матч и болел за Хорватию!
  • Dmitriy Stefanovich

    Та ну на...)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up