Оформлення фасаду приватного будинку: ідеї та варіанти обробки

Оформлення фасаду приватного будинку: ідеї та варіанти обробки

Фасад будь-якої будівлі — це його архітектурне вбрання, зовнішня оболонка. І від того, яким він буде, залежить перше враження, яке складеться про весь будинок.

Даний аспект включає в себе безліч складових, які мають значний вплив на результат. У даній статті піде мова про те, як оформити фасад будинку. Дану операцію можна розділити на кілька важливих етапів: вибір матеріалів, світлове оформлення.

Сьогодні будівельні магазини пропонують своїм клієнтам велику кількість різних оздоблювальних матеріалів для фасадів, від яких у них часом розбігаються очі. Саме тому буде корисно зробити короткий огляд найбільш популярних матеріалів. За допомогою даної інформації можна буде тверезо оцінити, який з них найкраще підходить.

Сайдинг

Можна з упевненістю говорити, що оформлення фасадів будинків сайдингом надає їм більш виразні форми. Він є одним із найсучасніших матеріалів у своєму сегменті. За рахунок необмеженого вибору забарвлень сайдинг дозволяє експериментувати з оформленням.

Відео дня

Мабуть, головна його перевага полягає у високих коефіцієнтах вогнетривкості і вологостійкості. Завдяки цьому даний матеріал протягом тривалого часу зберігає свій первозданний зовнішній вигляд. До того ж він зовсім не боїться органічних впливів.

Якщо говорити про його недоліки, то тут на перший план виходить той факт, що його практично неможливо встановити своїми руками. Для його монтажу необхідно володіти не тільки великою кількістю навичок, а й різними дорогими інструментами. У результаті людям доводиться запрошувати фахівців, що значно підвищує грошові витрати.

Декоративна цегла

Все частіше останнім часом оформлення фасадів будівель люди стали виконувати за допомогою декоративної цегли (або каменю).

Такий матеріал володіє широким списком переваг:

  • Температурна стійкість. Цегла стійка до навіть найсерйозніших температурних перепадів. Це особливо актуально для нашої країни, адже у більшості міст річні амплітуди досягають 70 градусів.

Порада: для забезпечення циркуляції повітря необхідно залишити невеликий простір між цеглою і стіною.

  • Стійкість. Протягом декількох десятків років цегла не втрачає свого початкового блиску. Таким чином, незважаючи на те, що її ціна відносно висока, використання цього матеріалу несе в собі економію.

  • Експлуатаційні характеристики. Цегла не тільки покращує зовнішній вигляд будівлі, але й підвищує його теплоізоляцію. Вона не дозволяє теплому повітрю швидко «йти» з приміщення, тим самим покращує температурний режим простору.

  • Різноманітність. Напевно, у багатьох при слові «цеглина» перед очима постає червоний прямокутник. Однак сучасні технології дозволяють створювати цеглу найрізноманітніших відтінків і фактур.

Фасадна плитка

Цей матеріал можна по праву назвати найбільш універсальним. З його допомогою можна, наприклад, здійснити оформлення фасаду школи. Він може бути застосований практично для будь-яких типів будівель завдяки широкій різноманітності колірних гам і фактур. Мабуть, головна особливість фасадної керамічної плитки полягає у складному монтажі. Зрозуміло, існує загальновизнана інструкція з її встановлення, однак, як показує практика, зробити самостійно всі роботи дуже складно. Слід розуміти, що при допущенні найменших помилок виникнуть серйозні дефекти.

Фасадну плитку можна монтувати практично на будь-якій поверхні. Це в черговий раз доводить її універсальність. Наприклад, з її допомогою можна здійснити оформлення фасаду салону краси.

Фасадна плитка дозволяє прикрасити навіть найскромнішу будівлю. Цим користуються багато дизайнерів, створюючи приголомшливі за своєю красою фасади. У результаті можна зробити з будь-якої сірої будівлі справжній витвір архітектурного мистецтва.

Також варто відзначити легку вагу плитки. Цей факт дозволяє виробляти оформлення фасадів приватних будинків з дерева. При цьому не потрібно зводити додаткового фундаменту.

Дерево

Свого роду піонером у галузі облицювання фасадів є дерево. Цей матеріал є найдоступнішим на сьогоднішній момент. До того ж для його монтажу не потрібно володіти особливими навичками або спеціальними інструментами.

Однак фасадне оформлення за допомогою дерева несе в собі і цілий ряд недоліків:

  • Дерево горить. У разі виникнення навіть невеликого вогнища спалаху, будівля, швидше за все, миттєво спалахне.

  • Дерево боїться вологи. Від природних опадів воно починає розмокати. У зв'язку з цим після оформлення фасаду необхідно регулярно покривати його лакофарбовими матеріалами або захисними речовинами.

Порада: щоб дерево якомога довше не втратило свого зовнішнього вигляду, обробіть його антисептиками.

Звичайно, неможливо, прочитавши одну лише статтю, зрозуміти, як оформити фасад приватного будинку. Однак наведеної вище інформації цілком достатньо, щоб мати про це загальне уявлення. На ділі оформити фасад виявляється не дуже складно – головне включити фантазію і запастися терпінням.


 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up