Обробка стелі в приватному будинку: поради фахівців

Обробка стелі в приватному будинку: поради фахівців

Будівництво приватних будинків останнім часом побило всі рекорди. Багатьом потрібна допомога в обробці будинку. Величезна увага приділяється саме обробці стелі.

Стеля в заміському будинку – це одна з основних і в той же час значущих і трудомістких каркасних споруд у процесі будівництва, обладнання та оздоблення житла. Досить зробити конструкцію стелі в дерев’яному будинку дачі без поетапного дотримання технології перекриття, працюючи, як то кажуть, як-небудь, і великі втрати тепла, що тягнуть за собою додаткові фінансові витрати, вам гарантовані.

 Перелік матеріалів, що знадобляться для роботи

Для стелі в приватному будинку потрібна суха і гладка деревина (переважно хвойних порід), при цьому дерев`яний брус береться не менше 2,5 см завтовшки, переважно вагонка.

Відео дня

Крім цього, будуть потрібні:

  • матеріали для теплової, гідро- і пароізоляції,

  • піна для будівельних і монтажних робіт,

  • утеплювачі (відмінним варіантом стане вата, керамзитний камінь і так само спеціальні теплоудержуючі матеріали типу Ursa і т.д.),

  • ДВП, МДФ, гіпсокартон,

  • рулонний руберойд.

Дерев`яний щит: послідовність складання

Приступаючи до роботи, необхідно відсортувати дерев`яний брус, що підходить для перекриття стелі в приватному будинку або дачі, а так само підігнати його, обрізавши до потрібної довжини. Якщо вирішено зробити щит для стелі з шпунтованих балок, їх слід прибивати, укладаючи щільно таким чином, щоб пази перебували в напрямку від стіни.

Кожен дерев`яний блок монтується до балки не менше ніж двома саморізами або цвяхами, з бажаним кутом нахилу близько 40-45 градусів. Це робиться для того, щоб в подальшому під час експлуатації стельового перекриття повністю виключити можливість виникнення тріщин і щілин у дерев`яному щиті. Така стеля в приватному будинку буде надійно служити своїм господарям довгі роки, зберігаючи тепло і комфорт, роблячи перебування в приватному котеджі, дачі по-затишному домашнім.

Технологія утеплення стель

Оздоблення стелі, її утеплення фахівці рекомендують починати з пароізоляційних заходів. Важливо зробити все правильно, дотримуючись черговості укладання плівки, шару утеплювача. Розрізняють два способи кріплення даних матеріалів: рейковий і більш легкий, отже, популярний – з використанням будівельно-монтажного степлера.

Теплова і гідроізоляція будуть тим ефективніше, чим більшими технічними характеристиками тепло- і паропровідності будуть володіти складові, обрані в якості основного утеплювача. Ідеальним варіантом стане мінеральна вата: її здатність зберігати тепло в кілька разів вище в порівнянні з іншими видами утеплювачів (пінопласт, керамзит, скловолокно та ін.).

Незалежно від того, який метод утеплення обраний, в каркасній стелі шар утеплювача повинен лежати на одному рівні з балками. У цьому випадку можна уникнути виникнення додаткового силового навантаження на дерев`яну конструкцію, а подальша зовнішня обробка декоративними матеріалами ляже рівно.

Гранично акуратно слід прокладати теплоізоляцію в зоні розташування димоходу, особливо якщо його вихід у приватному будинку передбачений через горищне приміщення. У даному випадку потрібно дотриматися всіх норм і правил пожежної безпеки, оскільки температура всередині димоходу може бути досить високою і спровокувати спалах.

Особливості установки стель у приміщеннях з мансардою

Якщо вам пощастило і в вашому заміському будинку або літній дачі є мансарда, то простір, що знаходиться в зоні її підлоги і стелі, утеплювати не обов`язково. Найкраще порожнечу засипати шаром піску або тирси, змішаних з вапняним розчином – так ви посилите звукову непроникність житла.

У дерев`яному каркасі такої стелі слід заздалегідь передбачити розташування отвору, що веде на верхній ярус будівлі. В обраному місці необхідно зміцнити дві додаткових, що підсилюють конструкцію, балки, одного діаметра зі стельовими.

Декоративна обробка готової стелі в приватному будинку може бути виконана з вологостійкого гіпсокартону або ДСП. Проводити ці роботи самотужки досить важко через масштабність матеріалу, обраного в якості обробки.

Монтаж натяжних стель у дерев`яному будинку - наскільки це реально

Дерев`яні споруди асоціюються у багатьох із екологічністю, натуральними матеріалами, завдяки яким дихається легко і вільно. Однак насправді все трошки не так. Більшість власників такої нерухомості навряд чи зможуть похвалитися підвищеною комфортністю своїх осель.

Відмінним рішенням у процесі створення затишної і в той же час стильної сучасної обстановки стануть натяжні стелі в дерев`яному будинку. Їх бездоганний зовнішній вигляд, різноманіття фактур і забарвлень здатні перетворити звичайнісіньке приміщення в оригінальний казковий дім.

Беручи до уваги специфіку конструкцій такого типу будівель, слід подумати, наскільки реальна установка, а головне, чи доречно буде монтувати таку стелю в приватному будинку Причому сумнівами з цього приводу переймаються не тільки їх власники, а й фахівці-професіонали.

Безперечно, в цьому є частка істини, однак ніяких проблем з кріпленням і подальшою експлуатацією натяжних стель у дерев`яному будинку не виникне, якщо в процесі робіт, пов`язаних з їх установкою, врахувати ряд нюансів.

Поради фахівців щодо вибору і установки

Оздоблення натяжними стелями заміських будівель, виконаних з дерева, можливе лише за умови, що будова дала повну усадку і готова до постійного в ній проживання.

Якщо внутрішня обробка будинку зроблена з гіпсокартону, кріплення стельових конструкцій буде простим і не займе багато часу. У ситуаціях, коли стіни декоровані лакованими дошками циліндричної форми, від установки натяжної стельової обробки в такому приміщенні краще відмовитися. Процес її кріплення – досить складне і трудомістке заняття, та й зовнішнє поєднання полотна і стін буде не зовсім вдалим.

Натяжні стелі в дерев`яному будинку краще вибирати з гладкою, ковзаючою поверхнею, матові покриття будуть не дуже доречні. Як правило, житлові кімнати в таких будівлях малогабаритні, і глянцева натяжна стеля візуально збільшить простір, а дзеркальна обробка додасть обсягу.

Не менш важливим моментом вважається грамотний вибір колірного рішення. Від того, як буде виглядати натяжна стеля, яку гаму тонів у загальний інтер`єр приміщення внесуть натяжні конструкції, залежить, наскільки гармонійна дизайнерська обробка житла в цілому.

Стилісти рекомендують віддавати перевагу більш теплій гамі відтінків – кімната буде здаватися затишнішою і світлішою. Темні, тьмяні кольори (наприклад, синій, сірий, ліловий) несуть зворотній ефект.

Надзвичайно цікаво в таких будинках виглядають фотопрінти, зображення. Природно, ці натяжні полотна досить дорогі, зате є можливість пишатися унікальністю свого шедевра. Та й ні для кого не секрет, що за красу треба платити. Тож бажаємо успіхів.

 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up