Обираємо меблі в дитячу кімнату: поради фахівців

Обираємо меблі в дитячу кімнату: поради фахівців

Головне завдання при виборі дитячих меблів - формування найбільш гармонійного предметного середовища в приміщенні і створення сприятливих умов для розвитку дитини.

 

Дитяча кімната з найменших років створює у його власника почуття господаря, привчає до певного способу життя і формує дитину як особистість. Можливо, що це і гучні слова, але дуже важливо, в яких умовах проживає дитина: красиві та якісні меблі, їх комфортне  розташування і головне — безпека. Ось така в ідеалі і повинна бути кімната, в якій ваші діти будуть дорослішати. Придбання меблів — це завжди відповідальне і серйозне рішення, особливо , якщо мова йде про дитячі меблі. Адже всі батьки хочуть забезпечити малюка найкращим, безпечним , зручним і сучасним. Підбір меблів для дитячої ускладнюється ще й тим , що дитина швидко росте, і меблі повинні «рости» разом з нею. Ми розповімо, на що звернути увагу при купівлі предметів інтер'єру для дитячої кімнати.

Багато хто цікавиться, чи варто купувати гарнітур в дитячу. Звичайно, це зручно, але це рішення добре для великої кімнати, якщо ж дитяча маленького розміру, то гарнітур може зайняти весь простір, і малюкові не залишиться місця для ігор та інших занять. Крім того, пам'ятайте , що малюк буде дорослішати, і вам поступово доведеться замінити багато предметів . Наприклад , замість столу для малювання буде потрібно комп'ютерний і робочий стіл, а відкриті стелажі замінять закриті шафки . Та й підростаючій дитині навряд чи буде комфортно в оточенні пташок і метеликів , які так йому подобалися , поки він був маленьким.

Відео дня

Естетична привабливість

Відповідь на це питання лежить в особливостях дитячої психології. Дітям подобаються яскраві кольори, барвисті картинки, незвичайні форми. Тому в першу чергу інтер'єр повинен бути естетичним, захоплюючим і позитивним.

В останні роки дуже популярним стає тематичний дизайн інтер'єру, в якому меблювання складають дитячі меблеві системи. Вони допомагають гармонійно організувати простір дитячої кімнати згідно з інтересами та уподобаннями дитини. Оскільки захоплення дівчаток і хлопчиків дещо відрізняються, тож і дитячі системи мають різну спрямованість.

Так, хлопчики обожнюють літаки, автогонки, морські кораблі і будуть в захваті від подібної тематики в інтер'єрі своєї кімнати. Дівчата частіше асоціюють себе з принцесами і мріють про те, щоб їх кімната була схожа на казковий замок, а ліжко прикрашав балдахін з невагомої тканини.

Дайте дитині можливість взяти активну участь у виборі меблів для своєї кімнати.

Екологічна безпека

Дуже важливий момент при виборі меблів для дитячої кімнати — це екологічна чистота матеріалів. Найбезпечнішим матеріалом для виготовлення дитячих меблів вважається натуральне дерево. Воно не несе ніякої загрози здоров'ю навіть найменшим дітям.

Ламінована ДСП класу Е1 за європейськими нормами теж визнана безпечною для дітей і підлітків. Край виробу обов’язково повинен бути облицьований кромкою з ПВХ. В якості покриття для дитячих меблів використовуються тільки безпечні лакофарбові матеріали на водній основі.

Практичність і гігієнічність

Інтер'єр дитячої кімнати повинен бути практичним і гігієнічним. Це означає, що матеріали для виготовлення меблів повинні бути зносостійкими і невибагливими у догляді, оскільки підтримувати порядок і чистоту в дитячій кімнаті необхідно регулярно.

Всі дитячі меблі повинна підходити дитині по зросту. Їм повинно бути зручно і самим діставати свої речі чи іграшки з ящиків шафи чи столу. Стіл і стілець для дитини повинні максимально сприяти розвитку гарної постави. Тому не можна, щоб ці предмети меблів були занадто високими або занадто низькими для дитини. Стілець можна вибрати з ніжкою регульованою по висоті. Ноги дитини на стільці, не повинні "бовтатися" в повітрі, що є дуже шкідливі для незміцнілого дитячого хребта.

Не завжди розміри дитячої кімнати дозволяють розмістити в ній «повноцінні» меблі. Тоді на допомогу прийдуть модульні меблі або меблі-«трансформери». Наприклад, комплекс з двохярусного ліжка, перший «поверх» якої служить робочим куточком або місцем для ігор, а другий – спальним місцем, і шафи для одягу займає всього 3-4 квадратних метри.

Якщо ж ви володієте невеликою сумою коштів на придбання меблів в дитячу кімнату, можна відремонтувати старі, або ж освіжити їх спеціальною фарбою для меблів.

Необхідно підібрати лакофарбові матеріали: лак, емаль, фарба для меблів.

За словами керівника фірмового салону «Sniezka» Івана Суса для фарбування меблів у дитячу кімнату ідеально підійде акрилова водорозчина емаль для дерева і металу.

«Цей виріб сертифікована на екологічність та безпечність. Це така емаль, яку можна використовувати навіть на дитячих речах. Вона легко наноситься і стійка до впливу атмосферних факторів. Швидко висихає, має відмінну адгезію з основою і покривну здатність, має підвищенну стійкість покриття та не жовтіє з плином часу», — розповів Іван Володимирович.

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up