«Корисна програма»: як вибрати найкращі яблука?

«Корисна програма»: як вибрати найкращі яблука?

У вівторок, 17 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма», присвячений яблукам.

Глядачі дізнаються, як розібратися в різних сортах яблук, навчаться вибирати корисні і якісні плоди і зрозуміють, як колір і смак яблука впливають на здоров'я.

Француженки вважають, що жінка повинна з'їдати в день 2 яблука: одне для здоров'я, друге - для краси. А наші бабусі кажуть: «Їж одне яблуко в день - і лікар тобі не потрібен». Чи актуальні ці прислів'я сьогодні? Які корисні мікроелементи містяться в яблуках? Чи можуть фрукти, які вважаються джерелом вітамінів, погіршувати стан нашого здоров'я?

Відео дня

«У яблуках багато цілющих властивостей, але не завжди вони приносять нам користь, - запевняє експерт «Корисної програми», лікар-дієтолог Олександр Кущ. - Яблука можуть активізувати вироблення шлункового соку, викликати важкість і метеоризм, підвищувати кислотність і збільшувати апетит. Тому людям, що страждають підвищеною кислотністю, краще використовувати запечені яблука, щоб уникнути проблем зі шлунком. Включаючи фрукти в раціон харчування, пам'ятайте про їх особливості: в зелених яблуках більше клітковини, яка знижує відчуття голоду, червоні - важче для травлення, жовті особливо багаті на пектин, а в яблуках з рожевою м'якоттю більше антиоксидантів».

Чи правда, що яблука не можна їсти на голодний шлунок? З яких плодів краще готувати варення? Що можна зробити з яблук, якщо вони почали псуватися? Чи можна з їх допомогою схуднути? І як зробити омолоджуючу яблучну маску для обличчя? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: автор сюжетів проекту Віра Борсук; лікар-дієтолог Олександр Кущ; експерт в області захисту прав споживачів Ольга Котехова; директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва; шеф-кондитер Марина Іванченко. Розібратися в корисних властивостях яблук допоможуть зіркові гості проекту - ведучий програми «Свідок» на НТН Павло Прядко і співачка Карина Плай.

«Завжди користувався правилом: «Якщо хочеш їсти - з'їж яблуко, якщо не хочеш яблука, значить, не хочеш їсти», - розповідає Павло Прядко. - У дитинстві не злазив з яблуні, а зараз споживаю набагато менше фруктів: відчуття тяжкості в шлунку заважає працювати. «Корисна програма» допомогла розібратися, чому це відбувається: мені краще споживати яблука в запеченому вигляді. Буду і далі дивитися ток-шоу. Поради експертів про те, як вибирати ті чи інші продукти, які кожен день присутні на нашому столі, дуже актуальні».

«Програма не просто корисна, вона необхідна для нас, - доповнює Карина Плай. - Люди губляться у великій кількості інформації про продукти. І ця інформація не завжди повна і правдива. У ток-шоу «Корисна програма» продукт тестують і показують з різних сторін, щоб чітко розуміти, як його вживати і як правильно вибирати. Я, наприклад, не знала, що яблука не можна їсти відразу після прийому їжі. А ще зрозуміла, які яблука краще їсти під час дієти. Тепер розумію, що в зеленому «Симиренко» - 37 ккал, а в червоному сорті «Гала» - 54 ккал. Є ж різниця! Щоб не тикати пальцем в небо і не робити хибних висновків, дивіться «Корисну програму».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений яблукам, дивіться завтра, 17 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up