«Корисна програма»: як вибрати найкорисніший рис?

«Корисна програма»: як вибрати найкорисніший рис?

У вівторок, 24 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма», присвячений рису.

Глядачі дізнаються, як розібратися в різних сортах цього злаку, навчаться відрізняти якісний рис від фальсифікату і збагнуть, який з видів рису найбільш корисний для здоров'я.

Рис - одна з найпоширеніших та широковживаних культур у всьому світі. Він є джерелом білка, складних вуглеводів, вітамінів і мінералів. На його основі готують сотні страв: плов, супи, гарніри і десерти. Існує понад 7 тисяч сортів рису. Кожен з них має свої достоїнства. Від правильного вибору різновиду рису залежать смак і поживна цінність приготованих страв. Чим відрізняються різні сорти рису? Який з них самий якісний і корисний?

Відео дня

«Чим ретельніше очищений рис, тим він менш корисний, тому що корисні речовини містяться в оболонці, - пояснює експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко. - Найкорисніший рис - нешліфований, але він не всім підходить і має ряд обмежень. Його не рекомендується вживати людям із серйозними захворюваннями шлунку і кишечника. Найпоширеніші сорти рису в Україні - шліфований і пропарений - на 70% складаються з крохмалю. І коли ми його їмо, цей крохмаль в організмі перетворюється в глюкозу. Щоб зменшити рівень крохмалю, потрібно зварити рис і покласти його в морозильник».

Як визначити - справжній перед вами рис або підробка? Чи можна схуднути на рисовій дієті? І як готувати рис, щоб він був розсипчастим? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: лікар-гастроентеролог Галина Незговорова; експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко; експерт із захисту прав споживачів, адвокат Олександр Медведенко; шеф-кухар Юрій Сім. Своїм фірмовим рецептом корисних і смачних ролів поділиться зоряний гість проекту - шоумен Дядя Жора.

«Мені добре заходять і плов, і роли, і просто рис, але, коли його варю, виходить якась в'язка каша, - зізнається шоумен. - У «Корисній програмі» дізнався не тільки всі нюанси приготування рису, а й нові цікаві факти про знайомий продукт. Наприклад, що бурий рис корисніше білого шліфованого. Або - щоб рис вийшов розсипчастим, під час варіння потрібно додати трохи масла, а солити краще вже після приготування».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений рису, дивіться завтра, 24 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up