Івано-франківський силач Василь Вірастюк розповів про свою мрію (Новини компаній)

Івано-франківський силач Василь Вірастюк розповів про свою мрію (Новини компаній)

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк взяв участь у проекті «Время строить» на телеканалі «Інтер».

У інтерв’ю відомий спортсмен розповів про те, як допоміг зробити реальністю мрію героя програми – паралімпійця Павла Горбоноса з села Карнаухівка Дніпропетровської області. Сім’я Павла, яка жила у напівзруйнованій будівлі, завдяки проекту «Время строить» отримала нове житло, про яке мріяла багато років. Свідками неймовірних змін життя Павла та мешканців Карнаухівки стали глядачі першого випуску проекту «Время строить», командою якого керує Оксана Марченко.
- Василь, чому ви вирішили взяти участь у проекті Оксани Марченко «Время строить»?

- Мене завжди цікавлять проекти, які приносять радість, щастя і користь людям. А «Время строить»? Подібних проектів в Україні ще не було. Це відбувається вперше в нашій країні. І я радий бути маленькою, але дуже важливою частинкою того фундаменту, який придумала і втілила команда проекту. Він важливий для всіх людей, яким подарували щастя. А це – не тільки безпосередні учасники проекту, а й жителі села Карнаухівка – друзі, сусіди, знайомі. Чи оцінить його вся країна? Не знаю. Думаю, хтось щиро порадіє за героїв проекту, а хтось відкрито позаздрить. Але це не важливо. Важливим є те, що тепер сім'я Горбонос буде жити в хороших умовах.

- Що вас найбільше вразило в історії Павла Горбоноса*?

- Мене складно чимось здивувати, я завжди тверезо розмірковую над ситуаціями, можливо, у зв'язку з тим, що сам кілька разів постраждав у житті, пережив трагедію (перша дружина Василя загинула під час сходження лавини на гірськолижному курорті, - прим.ред.). Звичайно, це важко. І Павло молодець, що витримав, почав нове життя. Це заслуговує на повагу. Дивно, але коли таке відбувається в житті, люди насправді думають, що ти опустишся, зневіришся, «сядеш на стакан». Це чомусь повністю виправдовується в суспільстві. І викликає здивування, коли ти дієш інакше.
- У важкий період хто простягнув вам руку допомоги?

Відео дня

- У той момент всі мої близькі і друзі були поруч. Не залишали мене ні на хвилину. Допомагали присутністю і розмовами. Не можна замикатися у собі - це найголовніше. Щоб ти не забував, що твоє життя не закінчилася, воно триває.

- Ви брали активну участь у будівництві в Карнаухівці. Чим саме допомагали родині Горбонос?
- Було кілька моментів. Перший раз я приїхав, коли на ділянці був зведений фундамент і стіни. Потрібно було викорчувати дерева, прибрати територію, зацементувати електричну опору. У наступний приїзд ми з групою байкерів з Дніпра висаджували дерева у садку, закопували і цементували спортивну конструкцію – турнік, бруси, канат, кільця для дітей. Допомагали розчищати територію за спортзалом.

- Говорять, що, коли вас залишили головним на будівництві, працювати всі стали в два рази швидше ...
- (Сміється). Та я нібито нікому кулак не показував, але всі по виразу обличчя відразу зрозуміли, що розслаблятися не варто.
- А вам вже вдалося побудувати будинок своєї мрії?

- Він поки що існує тільки в моїх мріях. Він дуже схожий на будинок героїв проекту «Время строить». Він невеликий, затишний і теплий. Я маю на увазі не опалення, а атмосферу в домі. Тому можна сказати, що сьогодні проект «Время строить» здійснив і мою мрію.
- У вас троє синів. Чому ви їх вчите?
- Порядності, культурі, витримці, хоч останнє не завжди виходить. Можливо, ця якість з часом накопичується, але поки не проявляється. Діти, в першу чергу, повинні вирости освіченими людьми, отримати гарну освіту, знати кілька мов – це важливо в наш час. І бути настільки сильними і духовними, щоб вміти постояти за себе і свою сім'ю.

- У героїв проекту «Время строить» здійснилася мрія. А ви самі вірите в те, що мрії збуваються?
- Звичайно, вірю. У мене якісь мрії збувалися, якісь ні. Наприклад, в дитинстві я поставив собі мету, мріяв стати олімпійським чемпіоном. Вона не збулась. Але я зміг досягти вершини і почесних звань в інших видах спорту – двічі завойовував титул найсильнішої людини в світі. Взагалі у мене такий склад характеру, що, якщо я не впевнений в кінцевому результаті, то можу і не взятися за справу. Потрібно бути впевненим, що все вийде. Бувало, ставив перед собою нереально високі цілі. Але, як відомо, поки йдеш до мрії – ставиш рекорди!

Не пропустіть! Цієї суботи, 9 грудня, о 20:30 на «Інтері» – другий випуск реаліті-шоу «Время строить». Команда проекту побудує новий дім багатодітній родині Зої з Житомирської області, яка залишились без даху над головою і змушена була готувати їжу на багатті.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up