Етап проектування вашого будинку: корисні поради експертів

Етап проектування вашого будинку: корисні поради експертів

Проектування будинку – це один із найважливіших кроків на шляху до втілення мрії про власний будинок. Відповідальність цього етапу в тому, що він дозволяє детально уявити майбутню будову до початку робіт.

Індивідуальне проектування будинку не тільки дозволяє врахувати всі ваші побажання, але й втілити у життя навіть найсміливіші фантазії. Для правильного проектування котеджів, будинків і будь-яких будов важливі всі фактори, пов'язані з ділянкою землі, її геологія та геодезія. І хоча деколи проектування будинків відбувається ще до того моменту, як знайдено відповідну ділянку землі під забудову, експерти все ж рекомендують не поспішати і приступати до проектування будинку після того, як буде виконана вся передпроектна підготовка. Це рівнозначно тому, що до будівництва потрібно приступати, завчасно підготувавши робочий проект з придбання будівельних матеріалів і лише за наявності достатньої суми для всього будівництва.

Етапи проектування будинку

Проектування сучасного будинку — це клопітка, але необхідна робота, яку умовно можна розділити на наступні етапи:

Відео дня

1. Виконання відповідних робіт та отримання вихідних даних для проектування, таких, як геологічні вишукування, топографічна зйомка ділянки.

2. Підготовка ескізного проекту.

3. Підготовка робочого проекту, який часто називають архітектурно-будівельною документацією, з розділами і супутньою технічною документацією.

Проект дизайну власної оселі

Дизайн будинку визначається індивідуальністю власника. Він може бути витриманий в старовинному, чуттєвому романському стилі або суперечливому бароко. Сучасні погляди дозволяють реалізувати найсміливіші ідеї в таких напрямках, як модерн і хай-тек.

Ви сміливо можете визначитись з проектом будинку до того, як вкласти власні кошти в будівництво. У ході робіт проект змінити неможливо, тому, за порадами експертів, потрібно ретельно підійти до цього етапу будівництва. Ви можете спроектувати як зовнішній, так і внутрішній дизайн будинку.

Як правильно розташувати будинок на ділянці?

Оптимальне планування будинків на ділянці припускає орієнтування житлових кімнат переважно на південь з метою максимального використання теплової енергії сонця. З північної сторони слід планувати господарські приміщення. Планування будинків в зоні сильних вітрів передбачає захист від їхнього впливу та облаштування з північної та західної сторони вітрового екрана. Насадження високих дерев, жива огорожа, паркан або господарське приміщення може добре захистити будинок від вітру. Таке планування будинків з вітровим захистом скорочує енерговитрати до 30%.

Приміщення вітальні краще розташовувати з південного або південно-західного боку будинку. Тому що це найголовніша кімната в будинку, яка повинна бути добре освітлена.

Кухня переважно повинна знаходитися на північному або східному боці будинку. Оскільки в кухні і так зазвичай досить тепло за рахунок роботи плити і духовки.

Спальня або дитяча кімната — це зона особистого простору, де людина повинна відчувати себе найбільш комфортно. Тому планування будинків має врахувати всі особисті переваги його жителів при облаштуванні спалень і дитячих кімнат. Для тих, хто любить ранній підйом, краще, щоб вікна спальні або дитячої виходили на схід або південний схід. Любителі довше поспати, краще відчують себе в спальні, що виходить вікнами на захід або північний захід. Спальні не рекомендується розташовувати з південної сторони, щоб влітку там не було дуже жарко. Також не слід розміщувати спальні з півночі, бо тоді в цих кімнатах буде незатишно і відчуватиметься брак сонячного світла. Раціональне планування будинків передбачає розташування господарських приміщень на північній стороні. В таких приміщеннях немає необхідності проводити опалення. Саме госпприміщення буде бар'єром, стримуючим холод, перед основними житловими кімнатами. Планування будинків має враховувати розміщення тераси або веранди на сонячній стороні, звідки відкривається приємний вигляд. За рахунок такого рішення можна буде створити атмосферу, що сприятиме приємному проведенню часу на свіжому повітрі і насолоді красою навколишньої природи.

Пам`ятайте: маючи на руках затверджений робочий проект, можна сміливо приступати до будівництва будинку вашої мрії!

 

 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up