Депутатів Обласної Ради черговий раз вводять в оману (точка зору)

Депутатів Обласної Ради черговий раз вводять в оману (точка зору)
Депутатів Обласної Ради черговий раз вводять в оману

19 травня в Житомирській Обласній Державній Адміністрації відбувся круглий стіл з приводу використання Житомирськими кар’єрами вибухівки марки «ЕРА». 

Це питання є досить болючим для місцевих підприємців і вже не одноразово ставало перешкодою для стабільної роботи щебнедобувних компаній.

«Замотивовані» місцевими бізнесменами, горе-активісти «Самооборони Житомирщини» вкотре намагаються заборонити вибухівку «ЕРА». На цей раз інструментом такої заборони стала Комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Житомирської обласної ради. На передодні, за ініціативи так званих «активістів», комісія прийняла рішення заборонити кар’єрам використання «ЕРИ» у Житомирському регіоні. На що трудові колективи кар’єрів відреагували обуренням. Адже ця «заборона» - крок до монополізації ринку вибухових послуг окремими корумпованими бізнесменами. Звичайно ж кар’єри проти, адже така монополія вплине на якість та вартість вибухових послуг, та знищить гірничодобувну галузь всього Житомирського краю.

Незрозумілими аргументами керуються Житомирські «самооборонівці», в черговий раз звинувачуючи саме цю марку вибухівки в «діоксиновій загрозі». Ще минулого року, ошукавши громадськість та депутатів, відомий організатор проплачених мітингів - Сергій Ткачук спровокував заборону «ЕРИ» Обласною радою. Однак, введені в оману депутати, усвідомлюючи що стали інструментом брудної гри місцевих ділків, відразу скасували заборону. Невгамовний «патріот» Сергій пригрозив провести дослідження в Інституті екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, однак обіцяного не зробив. Натомість, виробник цієї вибухівки НВО «Павлоградський хімічний завод», зробив це дослідження і надав результати своїм споживачам. Жодних «діоксинів» не виявило, та це не зупиняє голослівних активістів звинувачувати «ЕРУ» у «загрозі Житомирському краю».

Контроль за якістю та безпечністю вибухових засобів, їх вплив на навколишнє середовище виконують спеціалізовані державні органи. Балакун-активіст Сергій Ткачук своєю «замотивованою» діяльністю штовхає депутатів обласної ради вийти за межі своїх компетенцій, та прийняти неправомірне рішення – заборонити, дозволену всіма відповідальними органами, вибухівку марки «ЕРА», тим самим підставити посадовців Житомирської облради під низку антимонопольних розслідувань та судових позовів.

З цього приводу, Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Роман Анатолійович Крисюк запросив сторони до столу переговорів. Зібралися керівники 9-ти найпотужніших кар’єрів, головний еколог НВО «Павлоградський хімічний завод» та представники «Самооборони Житомирщини». До вирішення конфлікту долучились:  Начальник управляння екології та природних ресурсів Войцешук Вадим Валерійович, інспектор екологічної інспекції Сергій Малярчук.

Після тривалої дискусії, вислухавши позицію усіх сторін, не отримавши жодних підстав для заборони вибухівки «ЕРА», Роман Крисюк підсумував: «Не допущу щоб безпідставні звинувачення вплинули на діяльність промисловості в регіоні. Для заборони того чи іншого засобу має бути законна підстава, а не припущення чи побоювання окремої особи. Ми діємо лише в рамках закону!»   

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up