Житомирян турбує агресивність безхатніх тварин у місті

Житомирян турбує агресивність безхатніх тварин у місті

Житомирянка Катерина Докейчук подала електронну петицію до Житомирської міської ради, в якій просить вирішити питання щодо безхатніх котів та собак.



"Велика кількість безхатніх тварин розносить сміття вулицями Житомира зі смітників різних районів, цим самим забруднює наше місто і є носієм великої кількості захворювань.
Також коти і собаки забруднюють вулиці міста та грунти міста своїми екскрементами (яйця гельмінтів). Ряд гельмінтів, носіями яких є безхатні тварини, передаються і людині, особливо дітям, у зв'язку з чим зростає захворювання серед людей.

Коли вони, з різних на це причин, помирають, то стають так само осередком скупчення інфекцій, що забруднює як грунт, так і повітря.
.
В останній рік помітно зросла агресивність таких тварин, особливо собак. Бігаючи поодинці а частіше зграями, вулицями міста, вони неочікувано і досить часто нападають на мешканців міста, дітей, які гуляють на вулиці, велосипедистів, намагаючись вкусити. Також нападають на вулицях один на одного. Вночі влаштовують галас своїм лаєм. Цим самим несуть загрозу людям та порушують спокій Житомирян.

Часто безхатні тварини стають причиною ДТП, вибігаючи на проїжджу частину та створюючи цим небезпеку життю і здоров’ю людей.

На жаль, за поведінку тварин, від якої для населення Житомира завдається шкода, ніхто не несе відповідальності.

Тема по захисту безхатніх тварин використовується лише для популізму та не призводить до змін в шляхах та методах боротьби із ними.

Просимо перевірити роботу відповідних служб за останні 5 років, так як, судячи по збільшенню популяції безхатніх тварин, служби зі своєї роботою належним чином не справляються.

Також закликаємо перевірити виконання комунальним підприємством «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради міської програми «Житомир – дружнє місто до тварин» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Житомирської міської ради від 25.01.2018 № 911, та надати офіційний публічний звіт за результатами перевірки.

Задля безпеки населення міста закликаємо вжити термінових заходів по вдосконаленню шляхів і методів реалізації зазначеної програми, або переглянути і змінити її зу зв’язку із незадовільною результативністю", - йдеться у тексті петиції.

Підтримали електронний документ 192 людини, або 76,8 %. Збір підписів триває. Нагадаємо: щоб петиція була розглянута міською радою, вона має набрати 250 голосів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 Скутери для соцпрацівників: громади Житомирщини отримають транспорт для підвищення мобільності photo_camera 15:39 У поліклініці №2 завершують ремонтні роботи у відділенні амбулаторної реабілітації photo_camera 15:20 Дощі не припиняться, але потепліє - прогноз погоди у Житомирі 15:00 Мінветеранів пояснює, як призначається та виплачується одноразова грошова допомога у разі загибелі військового або поліцейського Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:39 На Житомирщині викрили «чорних старателів» та вилучили у них незаконно видобутий бурштин photo_camera 14:20 Граната в кишені, вибухівка і порох в будинках - поліцейські продовжують вилучати небезпечні предмети та речовини 14:00 У Житомирі 21-річний чоловік намагався угнати чужий ВАЗ, та далеко не заїхав 12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up