В Житомирі у новобудівлі на Старому бульварі нададуть житло учасникам АТО

В Житомирі у новобудівлі на Старому бульварі нададуть житло учасникам АТО
Виконавчий комітет Житомирської міської ради дозволив будувати житловий будинок в парковій зоні міста за умови, що власники виділять в житловому фонді місце для військовослужбовці котрі стоять на черзі.

На засіданні виконкому, 20 квітня, прийняли рішення зняти заборону на отримання містобудівних умов для багатоповерхової забудови у центрі Житомира. До цього, в 2015 році новобудові на Старому бульварі присвоїли адресу, але будувати інші будинки комплексу заборонили. Підприємці у свою чергу вирішили поступитись, зменшивши площу житлової забудови. Разом з цим пообіцяли виділити квартири учасникам АТО.

«Ми пропонували на даній земельній ділянці приблизно 20 тис. кв.м житла. З ініціативи міської влади та громадськості зараз там буде близько 13 тис. кв. м житла. Існує домовленість про те, що 300 квадратних метрів ми віддаємо на потреби членів АТО. Частина земельної ділянки, яка межує з парковою зоною, віддається під озеленення», - розповіла представник ТОВ «Інвестиційна технологія» Надія Тимофіїв.

Аби мати гарантію отримання військовослужбовцями житла,  буде підписання тристоронньої угоди між АТОшниками, забудовником та міською владою.

Відео дня

«Скільки це має бути однокімнатних чи двокімнатних квартир я зараз сказати не можу, тому що це буде ясно, коли будуть конкретні претенденти на отримання цих квартир, тому що комусь потрібна однокімнатна, комусь двокімнатна. Поки не буде підписано документу з угодою, всі обіцянки не мають ніякого ефекту», - наголошує  голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Поки що ж забудовник має зібрати усі необхідні дозволи.

Коли ж все-таки військовослужбовці отримають житло в цьому комплексі, поки невідомо, адже в середньому будівництво триває близько року.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up