В Житомирі на певний час наклали мораторій на розміщення тимчасових споруд

В Житомирі на певний час наклали мораторій на розміщення тимчасових споруд

В Житомирській міській раді триває обговорення нової схеми розміщення МАФів. Підприємці протестують проти переміщення їх кіосків у неприбуткові місця. Аргументують це відсутністю на то підстав, адже вони роками сплачують податки до бюджету та надають сотні робочих місць. 

Згідно із новою комплексною схемою розміщення архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в Житомирі, власники МАФів мають перемістити значну кількість своїх кіосків у інші місця, які на їх думку є не прибутковими і в подальшому спричинять закриття.

Обговорення цього питання в міськраді триває вже більше двох тижнів. Власники МАФів розповідають, що протягом 10-15 років стабільно працювали на затверджених точках і мали усі необхідні документи, проте нині цю можливість у них забирають. Згідно нової комплексної схеми їм необхідно переміститись на нові місця та переоформити по-новому зовнішній вигляд їх споруд. Згідно кошторису, новий архетип для кіоска вартує 30 тис. грн., а для павільйона – 120 тис. грн. На це підприємцям виділили лише рік часу, оскільки саме стільки діятиме паспорт-прив’язка. Проте, певні підприємці, вони не матимуть змоги так швидко окупити свою діяльність, до того ж це не гарантує їм отримання дозволів в подальшому.

«Дайте нам зробити в місті красу, привести до відповідного вигляду наші торгівельні місця, але й дайте відпрацювати ці кошти. Видайте паспорти не на 1 рік, а на 5 років», - звернулись підприємці.

Відео дня

Міський голова Сергій Сухомлин пояснив,що в місті необхідно навести порядок, адже нині в Житомирі розміщено близько 800 тимчасових торгівельних споруд. Він запропонував обговорити це питання на комісіях, де ситуацію кожного підприємця розглянуть індивідуально. Там напрацюється проект рішення, де будуть правила, які застосують для усіх.

«Давайте пропустимо всіх через комісії, аби виявити і вирішити усі проблемні питання та виявити хто є хто. Ситуація з підприємцями, які мають 10 кіосків та здають їх в оренду та ситуація тих, хто борються за свою роботу і заробляють на життя, зовсім різняться. Треба розглянути кожного окремо», - підкреслив Сергій Сухомлин.

За словами Сергія Сухомлина з центра міста планують прибрати МАФи та широкоформатну рекламу, аби покращити його зовнішній вигляд.

Тож, міська рада вирішила накласти мораторій на видачу паспортів-прив’язок підприємцям на 2 місяці, поки кожного розглянуть в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, 21 квітня, на засіданні виконавчого комітету це питання також піднімали, і в результаті заступник міського голови Олексій Ясюнецький призначив зустріч підприємцям. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up