У Житомирі вшановують пам`ять загиблого героя АТО Вадима Антонова, який ціною свого життя врятував 10 людей

У Житомирі вшановують пам`ять загиблого героя АТО Вадима Антонова, який ціною свого життя врятував 10  людей

Вшануймо пам`ять героя разом!

Вадим зростав гарною дитиною у простій дружній сім’ї робітників. Ще у дитинстві хлопчик обрав для себе дитячого героя – Мальчиша-Кібальчиша, з якого брав приклад – намагався ніколи не плакати, допомагати старшим, захищати слабших, чесно дружити. Найкращим другом був для нього дідусь-фронтовик, який багато розповідав про подвиги своїх товаришів солдатів під час Великої Вітчизняної війни. А ще дідусь навчив онука любити рідну землю, бачити її красу, берегти її.

Вадим, коли підріс, любив фотографувати все навколо, що було дорогим для його серця: дерева, квіти, птахів, тварин, мурах – і ніколи не кривдив жодної живої істоти.

«Я бачу відображення найкращих якостей Вадима в нашій донечці Сонечці, – згадує мама дівчинки Ольга, – вона так само засмучується, якщо ламають гілки дерев, рвуть квіти, ображають тварин... Вадим завжди допомагав, навіть коли його обманювали, ніколи не поділяв людей за соціальною приналежністю. До всіх ставився однаково – по-людськи. Бувало, Вадик міг просто мовчки сидіти і дивитися, але саме до нього підійдуть і з ним заговорять. Саме з ним поділяться таємним... А ще вони з дочкою великі фантазери – разом придумували та розігрували різні історії і весело сміялися над ними…»

Відео дня

Після закінчення Житомирської загальноосвітньої школи № 20 Вадим Антонов вступив до Житомирського автодорожнього коледжу, пізніше успішно закінчив Житомирський державний технологічний університет. Він активним був у всьому: любив учитися, любив спорт – займався дзюдо, любив спілкуватися з приятелями та друзями. Друзі згадують, що Вадим умів постояти за себе та друзів і його всі поважали та любили за добру вдачу щирість і небайдужість. Рідні та близькі відзначали загострене почуття справедливості і відсутність страху перед будь-якими труднощами життя, тому цілком природнім став вибір Вадима: активний учасник Революції Гідності, від першого до останнього дня на Майдані за ідею європейського майбутнього для своєї країни. Коли ж сама Батьківщина опинилася в небезпеці, він добровільно пішов у військкомат, хоча в армії не служив і не мав ніякого військового досвіду. Вадим був зарахований до складу резервного батальйону оперативного призначення «Донбас» Національної гвардії України. Дуже швидко опанувавши військову справу, став одним із кращих солдатів, воював рішуче, не ховаючись за спинами побратимів, коли треба, був попереду.

У свій останній бій він пішов першим, закривши собою 10 побратимів... Антонов Вадим Віталійович загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом в результаті зіткнення його підрозділу із терористами під час комплексного обстрілу ворогом позицій українських військ.

Ціною свого життя врятував інших, врятував кожного з нас, щоб ми гідно ішли по життю.

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up