У середу, 25 жовтня, в рамках робочої поїздки до Житомирської області Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа взяв участь в урочистому відкритті нового приміщення державної установи «Житомирська обласнафітосанітарна лабораторія». Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Як відзначив Голова Держпродспоживслужби, Житомирська фітосанітарна лабораторія однією з перших в Україні підготувала та подала необхідний пакет документів для акредитації відділуфітосанітарного аналізу до Національної агенції з акредитації України.
«Нове приміщення дозволить лабораторії відповідати сучасним вимогам та удосконалити процедури проведення аналізів», - наголосив Голова Держпродспоживслужби.
Також Володимир Лапа повідомив, що лабораторія має власну специфіку – серед зразків, що надходять на експертизу, 80% припадає на деревину та пакувальний матеріал, тому установа постійно проводить багато аналізів на виявлення небезпечних шкідників і хвороб лісу, постійно поповнює колекційний матеріал – наразі зібрання «Шкідники лісу» нараховує понад 250 видів.
Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія функціонує вже 12 років та наразі
має у своєму складі 8 відділів, серед яких – відділ фітосанітарного аналізу, фітосанітарних процедур, реєстрації зразків об’єктів регулювання та оформлення документів, аналітики пестицидів, агрохімікатів, визначення посівних якостей насіння та товарних якостей садивного матеріалу.
Крім того, під час своєї поїздки Володимир Лапа відвідав Житомирську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Він ознайомився з умовами роботи лабораторії, оглянув матеріально-технічну базу, обладнання та поспілкувався з її керівництвом та персоналом.
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.
№ 13 від 3 квітня 2024
Читати номер