У Житомирі для дитячої поліклініки шукатимуть нову будівлю

У Житомирі для дитячої поліклініки шукатимуть нову будівлю
Батьки з Богунського району міста обурені закриттям соціально важливого закладу, дитячої поліклініки за адресою вул. проспект Миру, 1, де раніше здавали аналізи та проходили фізіотерапевтичні процедури їх діти.

Нині в міській раді створено робочу групу, яка шукає шляхи вирішення цього питання.

Лабораторію та фізіотерапевтичний кабінет дитячої поліклініки Богунського району за адресою просп. Миру, 1а збираються закрити через аварійний стан будівлі та застаріле обладнання. У міській раді повідомили, що віднині необхідні аналізи дітям можна буде проводити у лабораторіях поліклініки №1 по вул. 1 Травня, 23 та філії лікарів загальної практики по вул. Лесі Українки, 4.

Батьки, котрі з декількох районів міста приїздили з дітьми здавати аналізи в поліклініку на проспекті Миру, обурені такою новиною.

Відео дня

До Ірини Ярмоленко як до депутата Житомирської міської ради з Богунського району звернулися мами дітей вже після того, як їх петиція на сайті  міської ради була проігнорована владою.

«Моя позиція полягає в тому, що убоге приміщення – це не місце для лікування дітей, аналізи та фізіотерапія повинні залишатися на Богунії в інших будівлях. Але найголовніше, я занепокоєна загальним станом медицини в нашому місті. Мені здається, що однозначним вирішенням всіх питань має стати реформа медицини. Такі поодинокі вкраплення у вирішення питань нічого не змінять, потрібен системний підхід! Враховуючи, що у всій вертикалі влади є житомирські представники, наше місто могло б стати пілотним проектом у запровадженні нових реформ», – прокоментувала депутат міської ради Ірина Ярмоленко.

Пані Світлана, мама дитини до року, переживає про те, як діставатися до поліклініки, яка знаходиться в іншому кінці міста, і особливо дітям з обмеженими можливостями.

«Для того що б здати аналізи, зробити ЕКГ, масаж і ще кілька процедур, потрібно їздити по всьому місту. Це не близька дорога! Розв'язки ніякої, потрібно витратити багато часу, а що говорити про черги та про якість проведених процедур. Я одинока мати й мені нема кому доставити мене і дитину в ту поліклініку», – розповіла жителька мікрорайону Світлана Балашкевич.

Заступник міського голови Матвій Хренов про результати робочої групи з приводу закриття філії дитячої поліклініки розповів у себе на сторінці в мережі Фейсбук.

«Я задоволений результатом засідання робочої групи з приводу закриття філії дитячої поліклініки по пр. Миру, 1, адже нарешті ми почали чути один одного. Робота була конструктивною, вирішили провести у наступний вівторок виїзне засідання. Подивитися, де, що буде розміщено», – написав Матвій Хренов.

Окрім того, заступник зазначив, що на вулиці Десантників протягом цього та наступного року планується створення амбулаторію сімейної медицини, що зменшить навантаження на дитячу поліклініку по пр. Миру, 11.

Загалом на території Богунського району є кілька будівель, які можна облаштувати для поліклініки. Саме тому Ірина звернулася до голови гуманітарної комісії з проханням розглянути це питання. В результаті було створено робочу групу, де разом з мамами влада шукатиме компроміс.

Ірина Скоростецька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up