Пільги з оплати комунальних послуг педагогам, які працюють у сільській місцевості та селищах міського типу

Пільги з оплати комунальних послуг педагогам, які працюють у сільській місцевості та селищах міського типу

Абзацом першим частини четвертої статті 57 Закону України «Про освіту» передбачено, що педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогами в цих населених пунктах і проживають у них, держава забезпечує безплатне користування житлом із опаленням і освітленням у межах установлених норм, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389 затверджено Порядок, яким визначено, що до членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать особи, на яких поширюються пільги: дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом із ним.

Для включення до Реєстру інформації пільговику необхідно:

  • пред’явити паспорт;

    <

    Відео дня
    /li>
  • надати інформацію про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких він має пільги та реально ними користується;

  • подати довідку про склад сім’ї, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів, копії документів, що підтверджують право пільговика та членів його сім'ї на пільги (з пред’явленням оригіналів цих документів).

Пенсіонер, який проживав у сільській місцевості або селищі міського типу і користувався гарантіями, у разі переїзду до міста на постійне чи тимчасове місце проживання втрачає право на пільги.

За детальними роз`ясненнями та консультаціями з будь-яких правових питань – звертайтесь у місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.:(04143) 4-14-42; Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76; Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28-Г, тел.:(04142) 5-09-45,49; Новоград-Волинський місцевий центр – вул. Івана Франка, 31-А, тел.:(04141) 2-15-82.

За інформацією Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up