На Житомирщині поліція розслідує обставини травмування чоловіка через вибух воєнного боєприпаса

На Житомирщині поліція розслідує обставини травмування чоловіка через вибух воєнного боєприпаса

Подія сталася увечері 27 червня у с. Березівці Житомирського району. Унаслідок вибуху одного з боєприпасів часів Другої світової війни, що зберігалися на території приватного домоволодіння, поранення отримав 54-річний господар.

Близько 20.30 год. до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в господарському приміщенні одного з приватних домоволодінь с. Березівки стався вибух і поранено господаря. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи поліції, фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини, рятувальники та медики. Було встановлено, що потерпілим є 54-річний місцевий житель. Чоловіка було госпіталізовано з ушкодженнями та термічними опіками рук, тулуба та ніг. 

Під час огляду господарського приміщення, яке не зазнало значних руйнувань, фахівці-вибухотехніки попередньо встановили, що вибухнути могла частина мінометної міни часів Другої світової війни калібру 120 мм, уламки якої було вилучено. Окрім того, усередині сараю правоохоронці виявили ще низку корпусів боєприпасів, серед яких і мінометні міни воєнних літ. 

Відео дня

Нині усі боєприпаси та їх частини вилучені для направлення на експертне дослідження.

Обставини та причини, що призвели до події, нині з’ясовуються у ході розпочатого досудового розслідування.

Водночас правоохоронці нагадують громадянам про необхідність дотримання елементарних правил безпеки при виявленні підозрілих або потенційно небезпечних предметів. Про такі знахідки повідомляйте у відповідні служби або за номером «102». У жодному разі не торкайтеся небезпечних речей, а тим більше, не забирайте їх до власних домівок.  Зберігаючи такі знахідки або здійснюючи з ними будь-які маніпуляції ви автоматично наражаєте на небезпеку і себе, і оточуючих людей. 

Окрім того, слід пам’ятати і про кримінальну відповідальність, яка настає за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами (навіть якщо ці предмети належать до воєнних літ) або вибуховими речовинами. За такі дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 3 до 7 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up