Міський голова Житомира Сергій Сухомлин готовий до детектора брехні

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин готовий до детектора брехні

У середу, 27 квітня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради відбувся скандал за участі активіста, колишнього голови Житомирської федерації футболу Олександра Коцюбко. Він звинуватив міську раду в обличчі мера Сергія Сухомлина в тому, що землю під забудову на Старому бульварі, в районі парку, було продано незаконно. Територію він вимагає повернути громаді міста.

Олександр Коцюбко певен, що землю під забудову було продано без дотримання закону і міська влада отримала свою вигоду від такого договору. Варто зазначити, що дану ділянку було продано будівельній фірмі ще у 2012 році.

У новобудові будівельна компанія пообіцяла виділити АТОшникам квартири, загальну квадратуру для цього визначили у межах 300 кв.м. Попередньо спеціальною комісією було розглянуто кожну кандидатуру на отримання житла.

Не оминули у словесній перепалці і питання футболу. Коцюбко заявив що міськрада та новостворений футбольний клуб не співпрацюють з Житомирською федерацією футболу.

Відео дня

«Я проти мертвих організацій котрі працюють на папері. Я за те щоб спочатку створити футбол, а навколо нього формувати федерацію, не навпаки», - відповів Сергій Сухомлин.

У відповідь на всілякі звинувачення та закиди з боку активіста, міський голова запропонував разом пройти перевірку детектором брехні.

«Я відзвітую про те чи отримував я хоч копійку від забудовників, а ви відзвітуєте про майданівські подвиги», - зауважив Сергій Сухомлин.

На що Олександр Коцюбко відповів пропозицією подискутувати на телебаченні.

Нагадаємо, 20 квітня, на засіданні виконкому, прийняли рішення зняти заборону на отримання містобудівних умов для багатоповерхової забудови у центрі Житомира. До цього, в 2015 році новобудові на Старому бульварі присвоїли адресу, але будувати інші будинки комплексу заборонили. Підприємці у свою чергу вирішили поступитись, зменшивши площу житлової забудови. Разом з цим пообіцяли виділити квартири учасникам АТО.

З ініціативи міської влади та громадськості зараз там буде близько 13 тис. кв. м житла. Існує домовленість про те, що 300 квадратних метрів ми віддаємо на потреби членів АТО. Частина земельної ділянки, яка межує з парковою зоною, віддається під озеленення.

Також в цьому році міська влада виділила ділянку по вулиці Лятошинського для будівництва  кооперативу для учасників АТО.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up