Міська влада Житомира вирішила як не ліквідувати МАФи, то перемістити їх

Міська влада Житомира вирішила як не ліквідувати МАФи, то перемістити їх
Залиште нас у спокої та дайте працювати. З такою вимогою звернулись підприємці Житомира до депутатів міської ради на засіданні виконавчого комітету. Вони розповіли, що їх бізнес, котрий не один рік приносить до міського бюджету кошти, знаходиться на грані краху.

На протязі тривалого часу підприємці, котрі займалися роздрібною торгівлею, не можуть отримати дозволи на розміщення своїх споруд. Хоча працюють на ринку довгі роки.

За словами власників МАФів, згідно нової схеми розміщення, їх об’єкти перенесуть у невідомі місця, ще й за їх кошти, а це близько 100 тис. грн. за одну споруду. Якщо ж таких об’єктів більше, то і сума зростає, таких грошей, запевняють власники споруд, вони не мають.

Проблема полягає в тому, що 1 березня 2016 року була прийнята нова комплексна схема розміщення архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Житомира. Згідно документу усі малі архітектурні форми підлягають переміщенню, про що і сповістили підприємців. Проте вони заявляють, що це рішення було прийнято без дотримання регуляторного акту та без попереднього обговорення на сесії міської ради.

Відео дня

Депутат та член виконавчого комітету міської ради Любов Цимбалюк, запропонувала вивчити ситуацію, та при виявленні порушень норм включити це питання до порядку денного найближчої сесії міськради і розглянути його наново.

Як зауважили житомирські підприємці, по місту розміщено маса об’єктів іногородніх власників, котрі розташовані незаконно і на кращих місцях, хоча прерогативу у виборі місць обіцяли надати їм.

Однак, у разі переміщення МАФу, ніхто не дає гарантію на те, що через рік правила не зміняться, адже паспорт-прив’язку підприємцям видають всього на 1 рік.

Перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький відразу призначив зустріч підприємцям та пообіцяв розібратися у даному питанні разом з ініціативною групою.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Nina Pavlyuk

    Я не розумію. як можна забирати місце у пцдприемця. який працюе уже роками і надавати на тому ж місці другому. привілигіьованому і він ставить свій кіоск  перед раніше стоящим. це зовсім не вкладаеться в свідому  голову. Ви подивіться. дали підприемцю місце. але тут же уже його віддали другому. а в разі сінгуровським ковбасам. їх не цікавить. може сімья залишиться  без змоги заробити собі кошти на прожиття. грощі. гроші і ще раз гроші. то може вже вдавитесь скоро. пан Сухомлін. вас не нудить від сінгурівських ковбас ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up