Де в Житомирі можна безкоштовно вивчити англійську мову?

Де в Житомирі можна безкоштовно вивчити англійську мову?

Нинішній рік оголошений Роком англійської мови в Україні. У центрах вивчення іноземних мов – забагато людей. Місячна оплата групових курсів – від 500-600 гривень. Займатися індивідуально – ще дорожче. Заняття у репетитора теж не з дешевих. Тож де знайти хорошу альтернативу платним курсам?

«Вікно в Америку» в бібліотеці ім. О. Ольжича

Україна Speaking – це національна програма з популяризації та вивчення іноземних мов в Україні, яка координується командою Go Global. Вона визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку України та забезпечує посилення інтеграції нашої країни до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору.

Центри «Вікно в Америку» – це проект Посольства США в Україні. Тут люди будь-якого віку й соціального статусу мають доступ до інформації про історію, врядування, суспільство та національні цінності США. У кожному центрі «Вікно в Америку» проводяться різноманітні заходи, мета яких – спілкування між українцями та американцями. Регулярні виступи американських фахівців, працівників Посольства, науковців програми Fulbright, добровольців Корпусу Миру та інших американських громадян, які сприяють покращанню взаєморозуміння між американським та українським народами.

Відео дня

Вони стали осередками американської культури в Україні. Центри «Вікно в Америку» організовують багато заходів: лекції, семінари та вікторини, які надають можливість українцям більше дізнатися про Сполучені Штати та вдосконалити знання англійської мови.

Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Ольжича проводить безкоштовні зустрічі в рамках проекту «Вікно в Америку». Заняття з вивчення англійської мови проходять майже щодня. У понеділок, вівторок та четвер о 17.00, у середу о 16.00, а в суботу заняття починаються о 15.00.

У понеділок о 17.00 – вивчення граматики англійської мови; у середу о 16.00 – перегляд фільму англійською мовою; у суботу о 15.00 збирається розмовний клуб, а у неділю о 12.00 проходять заняття для дітей.

Жодних вікових чи соціальних обмежень немає. Навчання проводиться у різних інтерактивних формах: лекції, презентації, зустріч із цікавими людьми, перегляд фільмів англійською та читання художніх творів в оригіналі. Курси читають волонтери. Дітям і початківцям викладають найкращі студенти з факультету іноземних мов. Розмовні лекції та обговорення фільмів веде волонтер Корпусу Миру США.

Фахівці радять приділяти вивченню цієї європейської мови якнайбільше часу: займатися п’ять разів на тиждень, аби не тільки розуміти, а й говорити англійською.

На цих курсах – вільне відвідування. Люди можуть приходити настільки часто, наскільки їм вдається. Регулярно рекомендується відвідування лекцій тим, хто вже знає англійську досить добре, адже там їм дають систематичні домашні завдання.

Вчити не виходячи з дому

Вивчити англійську на досить хорошому рівні можна й самостійно. Де б ти не навчався, важливо вдосконалювати свою мову самостійно.  Тобі знадобляться хороші фільми чи серіали англійською з субтитрами.  Згодом можна дивитися виключно оригінали. Якщо у вас є улюблений фільм, який ви передивлялися рідною мовою, спробуйте дивитися його англійською. Головне – вибрати те, що вам подобається.

Також радять читати твори мовою оригіналу. Починати треба з простого, а далі можна переходити на серйознішу літературу, проте мова там специфічна, для повсякденного спілкування не зовсім підійде, зате в компанії спеціалістів певної галузі будете так би мовити «в темі».

Молодь каже, що корисними можуть стати, щоб ви думали??? …Комп`ютерні ігри! Наприклад, у грі «Контр страйк» можна вивчити назви всіх видів зброї та  бойові команди англійською.

Також у нагоді при вивчені іноземної стануть інтернет-ресурси та онлайн-лекції, які є у широкому доступі.

Нині не складає труднощів знайти можливість для вивчення англійської мови. Як кажуть, хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – причини.

Отже, вдосконалюймося не тому, що хтось вибрав рік англійської чи наголошує, що так треба, а просто для того, щоб стати кращим для себе самих та підняти свій освітній рівень.

Let’s start to learn English!

Ірина Скоростецька

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up