Житомирський театр відкриє сезон виставою просто неба

Житомирський театр відкриє сезон виставою просто неба

Під час відкриття 78-го театрального сезону музична комедія "За двома зайцями" Михайла Старицького демонструватиметься на вулиці одразу в кількох локаціях.

 

 

 

Про це розповідає Суспільне

Житомирський муздрамтеатр відкриває новий сезон – вистава йтиме на вулиці одразу в кількох локаціяхУ 2020 році актори облмуздрамтеатру вже виступали просто неба, а от грати на кількох локаціях одразу будуть вперше, - каже головна режисерка театру Наталія Тімошкіна.

"Минулоріч під цією вербою ми ставили "Кайдашеву сім`ю". У нинішньому сезоні вирішили продовжити цей експеримент. Буде масштабна вистава "За двома зайцями" – з оркестром, масовкою, зміною локацій", – каже Наталія Тімошкіна.

Відео дня

Режисер та актор Петро Авраменко розповідає, що у виставі замість звичних декорацій використовуватимуть споруди, розміщені у дворі театру.

"Ми не ставимо ту декорацію, яка є на сцені. Замість неї ми використовуємо балкон, асфальт, навіть якщо буде калюжа, ми її теж будемо відігрувати. Є певні мізансцени, які актор знає, є відстань до певного предмету. Тут же ми розширюємося. Не вся декорація може тут бути, і актор повинен підлаштуватися під запропоновані умови. Глядачі перебуватимуть в цьому дворику – ми заберемо автомобілі, аби всі змогли дивитися", – говорить режисер.

Акторка Оксана Павлова розповіла, що грати в таких умовах цікаво, але складно.

"Майданчик, мікрофони – трохи інший звук, по-іншому мізансцени, все це по-новому, – каже акторка. – Одна локація – перед службовим входом, інша – під вербою. Дуже великі переходи через вулицю, трохи треба побігати. Хоч досвід праці на відкритому повітрі в нас, акторів, вже є, але зараз, приміром, заважає сильний вітер".

За словами Наталії Тімошкіної, у день відкриття театрального сезону, 8 вересня, опадів не прогнозують, тож, вони мають намір зібрати у дворі театру близько двох сотень глядачів.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up