Житомирська делегація презентуватиме унікальний проєкт на фестивалі «Бандерштат- 2019»

Житомирська делегація презентуватиме унікальний проєкт на фестивалі «Бандерштат- 2019»

Традиційно у перші вихідні серпня на Волині фестиваль українського духу «Бандерштат» збирає тисячі гостей з усієї України та з-за кордону.

Цьогоріч  він проходить вже тринадцятий рік  поспіль. І, звичайно, на фестивалі представлена Житомирщина на чолі із  заступником голови обласної ради Максимом Вілівчуком та депутатом обласної ради, голової постійної комісії з гуманітарних питань Оленою Галагузою, - повідомляє прес-служба облради.

«Наша делегація готує унікальний проєкт, підготовлений безпосередньо до «Бандерштату». Він спрямований на підвищення патріотичного іміджу нашого регіону, популяризацію націоналістичного руху та просвітництво загалом. Наша мета - ламати звичні стереотипи щодо туристичних «фішок» Житомирщини», - зазначила перед поїздкою Олена Галагуза.

Вкрай важливим на думку депутатки є те, щоб  Житомирська область позиціонувалась як край українських героїв, які боролися за державність. Саме цій тематиці і присвячений проєкт житомирської делегації.

Відео дня

Цього року фестиваль має дещо змінений формат: організатори вирішили повернутись до первинної ідеї проведення «Бандерштату» – створити майданчик для дискусій, атмосферу відродження українського духу та формулювання нових сенсів існування нашої країни.

На фестивалі працюватиме понад тридцять тематичних майданчиків: музична сцена, вечірня акустична ватра, табір УПА гутірки, літературна сцена, фудкорт, ніч українського кіно, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок українських майстрів, майстер-класи тощо.

Партнером фестивалю українського духу «Бандерштат-2019» є Міністерство культури України (конкурс «Малі міста – великі враження»), Луцька міська рада та Боратинська об’єднана територіальна громада.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up