Жителів Житомирщини запрошують долучитись до заходів 7-9 травня

Жителів Житомирщини запрошують долучитись до заходів 7-9 травня

Упродовж трьох днів, 7-9 травня, у Житомирській області пройдуть традиційні мітинги-реквієми, тематичні виставки та акції до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні і 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

Адже цими днями не лише в Україні, а й у багатьох інших країнах світу згадують події Другої світової війни – найкривавіший глобальний конфлікт, під час якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей, - нагадує прес-служба ОДА.

Символом заходів залишається стилізоване зображення квітки червоного маку «Мак пам’яті», а гаслом – «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Запрошуємо житомирян долучитись до заходів, які пройдуть у Житомирі.

Відео дня

План заходів 7 травня:

10.00 год. – Мітинг-реквієм та покладання квітів на військовому кладовищі Богунського району (м. Житомир, вул. Перемоги, 74).

11.00 год. – Мітинг-реквієм та покладання квітів на військовому кладовищі Корольовського району (м. Житомир, вул. Селецька, 9).

12.00 год. – Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО на військовому кладовищі Корольовського району (м. Житомир, вул. Селецька, 9).

План заходів 8 травня:

10.00 год. – Мітинг-реквієм, урочисте покладання квітів та виставка військової техніки біля Монумента Слави (м. Житомир, вул. Чуднівська, 53).

17.00 год. – Тематичні виставки до Дня пам’яті та примирення (м. Житомир, вул. Михайлівська).

19.30 год. – Тематичний захід «Пам’ятаємо – Перемагаємо!» та акція «Запали вогонь Миру» (м. Житомир, вул. Михайлівська).

План заходів 9 травня:

10.00 год. – Покладання квітів до пам’ятного знаку Перемоги та урочиста хода до Монумента Слави за участі ветеранських організацій міста, громадських організацій (м. Житомир, Майдан Перемоги).

11.00 год. – Покладання квітів до Монумента Слави (м. Житомир, вул. Чуднівська, 53).

16.00 год. – Тематичні виставки до Дня пам’яті та примирення: «Тріумф людини» (мешканці України, які пройшли нацистські концтабори) та «Суворі будні в АТО» (м. Житомир, вул. Михайлівська).

17.00 год. – Концертна програма (м. Житомир, вул. Михайлівська).

За інформацією Українського інституту національної пам’яті, День пам’яті та примирення та День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

Сьогодні Україна, як і у роки Другої світової війни є епіцентром протистояння агресору. Україна є важливим чинником європейської безпеки у протистоянні російській агресії.

Український інститут національної пам’яті звертається з проханням до українців цими днями доповнити одяг червоним маком – символом пам’яті. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Рекомендується виготовляти стилізовані червоні маки з паперу або тканини та розміщувати на одязі на лівій стороні грудей, якомога ближче до серця.

Наголошуємо на важливості неухильного дотримання норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та неприпустимості використання комуністичної символіки під виглядом «прапора Перемоги», а також георгіївських стрічок.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 173-3, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up