Забагато грошей буває?

Забагато грошей буває?
Докучає весняна депресія? Тоді вам у театр. Житомирський академічний український музично­драматичний театр імені Івана Кочерги дарує своїм глядачам прекрасну прем’єру «Смішні гроші», поставлену за п’єсою всесвітньо відомого англійського драматурга та актора Рея Куні. Двогодинне захоплююче дійство змусить вас забути про поганий настрій.

Рекламувати й нахвалювати спектакль, в основі якого – твір ексцентричного Рея Куні, – абсолютно безглуздо. Якщо в афіші згадано ім’я англійського драматурга, в залі обов’язково аншлаг.

Поставити п’єсу на житомирській сцені взявся режисер та сміливий експериментатор Петро Авраменко. Його роботи мають найбільше прихильників у житомирських поціновувачів театральних дійств.

– Змусити людей плакати значно легше, ніж сміятися, – зізнається Петро Авраменко. – А добитися щирого сміху – ще важче. Мені здається, що особливо у складні часи, які переживає суспільство, людям найбільше потрібен позитив. Театр – прекрасний антидепресант.

Відео дня

«Смішні гроші» – це гостросюжетна комедія з усіма ознаками детективу, подружньої драми, з еротичними витівками та... великими грошима. Це іронічний та веселий погляд на людину з її слабкостями, надіями та відчайдушним бажаннями стати щасливою.

Гра акторів була неперевершена. Усього семеро артистів змогли створити достеменно англійський дух в українському місті та повністю заповнити ним сцену. Яскравий гумор чи не в кожній фразі глядачі підтримували щирим сміхом. Головна героїня Джейн (Марина Демб) уміло поєднала англійський жіночий шарм та українську екстравагантність. Її чоловік Генрі (Дмитро Зіневич) показав себе справжнім англійським клерком та по-українськи заповзятим чоловіком.

Жарти в п’єсі Куні написані так, що режисеру та акторам важливо утримувати певну рівновагу, адже один необережний рух – і виникає ризик скотитися до вульгарності. Та житомирській муздрамі зберегти рівновагу вдалося. На сцені панував лише тонкий англійський гумор.

Особливої уваги заслуговує сценографія. Усі представлені карикатури були створені широко відомим житомирським художником Василем Вознюком. Сцена витримана в англійському стилі, а мінімалістичні предмети та темні кольори додали загадковості подіям, що відбувалися. Радіо, яке «саме» себе вмикало в потрібний момент з правильною музикою, викликало бажання танцювати не тільки на сцені, але й у залі. Відео у вигляді коміксів – суто закордонна манера подачі «бекстейджу» історії, що розповідається.

Гроші чи повсякденність? Солодке життя чи сім’я та дружба? Ці питання неодноразово постають перед героями вистави. Глядачі спостерігають неперервні зміни настрою та поглядів акторів.

За сюжетом, валіза з неймовірною сумою грошей випадково потрапляє до головного героя Генрі та стає об’єктом мрій усіх без винятку відвідувачів квартири – і випадкових, і невипадкових. Ця ж валіза – джерело постійних неприємностей, які виникають у домі, як і продовження чарівних збігів у родині Перкінсів. Герої весь час переховуються, підміняють валізи, змінюють свої імена, видають себе за інших. Так продовжується до тих пір, поки вони самі вкрай не заплутуються у своїх фантазіях. На сцені відчувається скажений темпоритм і моментальна зміна настроїв. Спектакль постає перед глядачами як яскравий, веселий, динамічний та стрімкий вир подій, що розгортаються за один день життя головних героїв.

Публіка сміялася від душі та майже безперестанку. А це, без сумніву, і є найбільш об’єктивна оцінка спектаклю.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up