Відбулася онлайн-подія до річниці пам'яті Володимира Шинкарука

Відбулася онлайн-подія до річниці пам'яті Володимира Шинкарука

У неділю 6 грудня 2020 року багато шанувальників таланту Володимира Шинкарука, його друзі, учні, знайомі зустрілися біля власних екранів комп’ютерів або смартфонів, щоб в онлайн-режимі згадати про Митця.

Митця саме з великої літери – Володимира Федоровича Шинкарука.

«Вже минає шоста річниця, як з нами немає великого генія творчості! Було надзвичайно хвилююче брати участь у цьому вечорі.. Світла Вам пам’ять, Володимире Федоровичу!» - саме такі коментарі залишали глядачі під відео.

Зустріч була підготовлена ГО «Пісенний Спас» та кафедрою мистецької освіти ЖДУ ім. Івана Франка.

Відео дня

Шинкарук Володимир Федорович (19 серпня 1954 р. - 6 грудня 2014 р.) український поет, прозаїк, композитор, бард-виконавець. Професор Житомирського державного університету імені Івана Франка. Почесний громадянин Житомира. Член Національної спілки письменників України (2006). 

Переклав українською мовою поетичну п’єсу Карло Гоцці «Король-олень» (поставлена в Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги в 2011 році, режисер Петро Авраменко) та п’єсу Біла Маноффа «Сич і кішечка» (поставлена в театрі Житомирського музичного училища імені Віктора Косенка в 2012 році, режисер Григорій Артеменко).

На жаль, ми не можемо вберегтися від певних технічних форс-мажорів, чомусь відеозапис  частини конференції не зберігся. Збережену частину можна можна буде переглянути згодом на youtube каналі Пісенного Спасу. 

Теплі щирі слова і цікаві спогади відомих українських митців  Наталії Сумської, Анатолія Гнатюка, Євгена Коваленка, студентів випускників з Казахстану, колег по університету, іноземних колег з Університету Казимира Великого, що в Польщі тримали увагу учасників конфернції більше трьох годин. Василь Зверєв виконав під гітару одну із пісень митця. Вірші у виконанні студентів та школярів, зокрема молодшого онука Володимира Шинкарука Віктора Селіванова, юного артиста з Бердичева Петра Петрука, що виконав Баладу про матір заставили багатьох плакати. Жартівливі гумористичні вірші Заповіт вчителя, еротичний етюд заставили плакати від сміху. Світла пам'ять світлій людині!

«Я щасливий, що побачив, яка величезна кількість людей зацікавлена в моєму житті, в моїх піснях, моїх віршах, моїй прозі. Скільки людей готові віддати найдорожче, щоб мені стало легше. Це мене дуже зворушує, це накладає на мене величезну відповідальність, бо я знаю, що виграю цю страшну боротьбу і треба буде віддячувати» - розповідав в одному із інтерв'ю Володимир Шинкарук.

Помер Шинкарук Володимир Федорович у Житомирі 6 грудня 2014 р.

Наприкінці зустрічі донька Володимира Федоровича Ірина Шинкарук написала: 

«Закінчилася наша зустріч онлайн, згадували тата, читали його вірші, звучали його пісні, Плакали, сміялися!.. Дякую за пам'ять, за тепло ваших душ, люблю!» 

Останній сольний концерт Володимира Шинкарука «Дідове літо»можна переглянути ТУТ.

 

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up