Уряд ухвалив низку нормативних актів, спрямованих на підвищення соціального захисту учасників Революції Гідності

Уряд  ухвалив низку нормативних актів, спрямованих на підвищення соціального захисту учасників Революції Гідності

Сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, Уряд на своєму засіданні ухвалив низку нормативних актів, спрямованих на підвищення соціального захисту учасників Революції Гідності та сімей загиблих Героїв.

Зокрема, прийнято рішення, які дозволять включити учасників Революції Гідності і членів сімей загиблих до програм соціального захисту, затверджених Верховною Радою. Йдеться про надання послуг соціальної і психологічної реабілітації, надання послуг соціальної і професійної адаптації, поширення порядку санаторного лікування на учасників Революції Гідності, а також про забезпечення житлом членів сімей загиблих учасників Революції Гідності та тих учасників, які отримали інвалідність першої та другої групи. На програму забезпечення житлом виділяється близько 25-ти мільйонів гривень, що дозволить надати приблизно 20-25 квартир.

За результатами розгляду зазначених питань Уряд ухвалив наступні нормативні акти з дорученням їх оформлення у тижневий строк відповідно до регламентних вимог: постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України"; постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 і від 21 червня 2017 р. № 432"; постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200"; постанову Кабінету Міністрів України "Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності, а також членів їх сімей".

Нагадаємо, сьогодні, о 18:00 год на майдані імені С.П. Корольова розпочнеться Віче пам’яті до Дня Героїв Небесної Сотні. .

Відео дня

Серед Героїв Небесної Сотні – четверо жителі Житомирської області. Один з них – житомирянин Яків Якович Зайко. Його серце зупинилося 18 лютого 2014 року в центрі столиці – Яків Якович помер на 74 році життя від інфаркту під час нападу силовиків на мітингувальників на вулиці Інститутській. У понеділок.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up