У Житомирі відкрили виставку «IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності»

Виставка є хронологічною розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян у добу незалежності, показана за допомогою моделей одягу українськими дизайнерами.

У Житомирському драмтеатрі ім. Івана Кочерги 30 серпня відбулось урочисте відкриття виставки «IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності».

На виставці представлено шість періодів доби Незалежності. Серед експонатів 60 моделей одягу, арт-об’єкти авангардної моди заввишки чотири метри, івангураційна сукня Першої леді, сценічне вбрання зірок української поп-естради, моделі з показів в Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції та Далласі.

Відео дня

За словами куратора проекту Зої Звиняцьківської, у приміщенні драмтеатру хоч і не вдалося розмістити повну експозицію одягу в 200 моделей, втім все одно вдалося відтворити три доби Незалежності, кожна з яких має по дві назви: нова свобода – нова еліта, діалог з національною традицією – український гламур, новий урбанізм – нові критерії успіху. Кожна тема презентує через моду систему поглядів, що панувала в певні часи.

«На перший погляд INPROGRESS – це новітня історія української моди, але не тільки. Мода завжди була і залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ та ідеальних себе в цьому світі. Тому ця виставка не про моду і не про історію моди. Це виставка про нашу історію, історію людей, які жили і живуть в Україні. Про шлях ментальних змін, які вони подолали за добу незалежності, за ці 25 років», - розповіла Зоя Звиняцьківська.

Триватиме виставка до 14 вересня. Вхід для усіх бажаючих переглянути експозицію вільний.

Алла Гетьман

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up