У Житомирі стартував другий книжковий форум «ДієСлово»

У Житомирі стартував другий книжковий форум «ДієСлово»

Ще донедавна найважливіші літературні події у країні відбувалися у великих містах. Поза тим книжкові ініціативи почали просочуватися у провінцію, і доволі успішно. 

Старт другого книжкового форуму у Житомирі підтримала передусім обласна адміністрація в особі начальника управління культури та туризму Тетяни Парфентієвої.

«Адміністрація вперше підтримала  форум, оскільки він має на меті масові читання української книжки, відповідно ми запросили свої місцеві  установи – наші бібліотеки. Кожен бажаючий має змогу взяти участь у майстер-класах. Найголовніше питання до усіх присутніх: що для вас значить книжка? Особисто моя історія, коли ти читаєш, ти можеш прожити не одне життя. Читач стає співавтором тієї людини, яка писала цю книгу, пропускаючи через призму свого життя, беручи для себе досвід, нові відчуття. Ми запрошуємо вас у подорож читання, отримуйте насолоду, знайомтесь!», - привітала присутніх Тетяна Парфентієва.

Відео дня

Місце проведення форуму - Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. І. Кочерги. Окремі події будуть відбуватися в в Gnatyuk Art Center.

«Я дякую організаторам за підтримку цікавих подій, спасибі, що підтримали нас. «Гнатюк Арт Центр» від початку своєї діяльності приділяв увагу книзі. Книга за собою привела ілюстраторів, авторів, видавців, критиків. Я хочу подякувати житомирянам, які проведуть свій час на форумі, тому що я вірю, що кращого відпочинку, ніж культурного та інформаційного, взагалі немає», - говорить представник «Гнатюк Арт Центр».

Зі сходу країни до Житомира завітав Микола Джміль, котрий живе у місті Бахмут, що розташований у сірій зоні, де йдуть бойові дії. Письменник на форумі презентуватиме свою книгу, яку надрукував та видав саме в нашому місті.

«До вас дійсно прилетів Микола Джміль, прилетів і привіз вам вітання зі сходу України, для того, щоб ви повірили в нас, що ми теж є частиною України. Я вітаю вас зі святом слова та книги!», - звернувся до житомирян письменник Микола Джміль.

Заходи в рамках свята книги триватимуть до 25 березня. Серед його учасників – 15 українських видавництв і кілька десятків письменників.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up