У Житомирі 26 вересня відбудеться концерт «Польсько-українських музичних діалогів»

У Житомирі 26 вересня відбудеться концерт «Польсько-українських музичних діалогів»

У Києві 25 вересня стартує міжнародний проєкт «Польсько-українські музичні діалоги», а вже наступного дня о 18:30 концерт гратимуть у Житомирській філармонії.

Нині – у період дії воєнного стану в Україні, коли понад пів року росія повномасштабно намагається здолати незалежну державу, – відбудуться чотири концерти «Польсько-українських музичних діалогів»: у Києві, Житомирі, Кропивницькому та Черкасах. Виконавці Національний ансамбль солістів «Київська камерата», соліст – Дмитро Таванець (фортепіано), диригуватиме Роман Ревакович.

Концертний проєкт відбувається у співпраці зі Спілкою композиторів України, Національною музичною академією України та філармоніями у Житомирі, Кропивницькому та Черкасах. Фінансово підтримують «Польсько-українські музичні діалоги»  Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща, Місто Варшава, фонд Creators for Ukraine, яким керує CISAC у співпраці із ZAiKS та Польський інститут у Києві.

Звучатимуть твори цьогорічних українських ювілярів – найвідоміших композиторів старшого покоління Валентина Сильвестрова та Євгена Станковича. А також знакові твори польської музики – знаменита Сінфонієтта для струнних володаря «Ґреммі» Кшиштофа Пендерецького, родинне коріння якого сягає на Тернопільщину; Концерт для клавесина та струнних Генріка Міколая Гурецького в версії для фортепіано та струнних та Вітольда Лютославського твір із тривожною назвою «Траурна музика».

Відео дня

 «Польсько-українські музичні діалоги» кілька років поспіль в Україні організовує маестро з Варшави Роман Ревакович, який має українське коріння

Коментарі

keyboard_arrow_up