Шестеро українських письменників завітають до Житомира у рамках проекту «Наближення»

Шестеро українських письменників завітають до Житомира у рамках проекту «Наближення»

11 квітня у рамках проекту Українського ПЕН «Наближення» Житомир відвідають письменники Андрій Курков, Артем Чапай, Вікторія Амеліна, Олексій Нікітін, Лариса Денисенко та Олег Коцарев.

Партнерами проекту у Житомирі виступають управління культури та туризму ОДА і громадська організація «Житомир, зроби голосніше», - повідомляє прес-служба ОДА.

«Наближення» – це літературний проект, у рамках якого члени Українського ПЕН приїжджають до одного з міст, аби розповісти місцевим читачам про сучасну літературу, а також спільно знайти відповідь на питання, що об’єднує українців.Житомир стане першим містом-учасником проекту.

Письменники візьмуть участь у двох подіях:

Відео дня

12.00 – зустріч зі студентами Житомирського державного університету імені І. Франка (вул. Велика Бердичівська, 40)

18.00 – відкрита зустріч у кінотеатрі «Жовтень» (майдан Корольова, 14)

Автори читатимуть фрагменти зі своїх творів, відповідатимуть на запитання аудиторії, а також говоритимуть про літературу та Україну.

 Андрій Курков (1961) – письменник, президент Українського ПЕН. Є автором кількох десятків романів та книжок для дітей російською мовою, зокрема, романів “Бикфордов мир”, “Пикник на льду”,  “География одиночного выстрела”, “Последняя любовь президента”, “Ночной молочник”, “Садовник из Очакова”, “Дневники Майдана”, “Серые пчелы” та ін.

Артем Чапай (1981) – письменник, перекладач, репортер. Автор прозових та репортажних книжок “Авантюра: Практичні реалії мандрів по-бідняцьки”, “Подорож із Мамайотою в пошуках України”, “Червона зона”, “Понаїхали”, “Тато в декреті”, “The Ukraine”.

Вікторія Амеліна (1986) – письменниця, авторка книжок прози “Синдром листопаду, або Homo Compatiens” та “Дім для Дома”, а також книжки для дітей “Хтось, або Водяне Серце”.

Олексій Нікітін (1967) – письменник, автор романів “Три жизни Сергея Бояршинова, банкира и художника”, “Окно на базар”, “Истеми”, “Маджонг”, “Victory Park”, “Шкиль-моздиль” та ін.

Лариса Денисенко (1973) – письменниця, адвокатка, громадська діячка, радіоведуча. Авторка романів “Забавки з плоті та крові”, “Кавовий присмак кориці”, “Корпорація ідіотів”, “Сарабанда банди Сари”, “Відлуння”, “Нова стара баба”, книжок для дітей “Ліза та Цюця П.”,  “Майя та її мами”, “Усміхаки” та ін.

Олег Коцарев (1981) – письменник, журналіст, перекладач. Автор поетичних збірок “Коротке і довге”, “Мій перший ніж”, “Збіг обставин під Яготином”, “Котра година”, “Цирк”, прозових книжок “Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого” та “Люди в гніздах”.

Український ПЕН є одним із 144 автономних національних ПЕН-центрів, до якого входять письменники, журналісти, науковці, видавці, перекладачі, правозахисники. ПЕН покликаний відстоювати право авторів на свободу слова, сприяти співпраці інтелектуалів з різних країн, а також підтримувати розвиток літератури та промотувати читання. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був заснований 1989 року. Організація налічує 98 членів.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up