Проводи зими: Масляна у Житомирі

Проводи зими: Масляна у Житомирі

17 лютого о 12.00 у Домі української культури відбулася прес-конференція, присвячена народним гулянням на Масляну. На ній були присутні депутати міської ради, які розповіли про план святкування.

 

Цьогоріч святкувати Масляну будуть два дні – 25 та 26 лютого. Всього локацій буде шість. У 2017 році новим місцем для святкування вперше стала Крошня (вулиця Северина Наливайка, 12-а).

«Сподіваємося, перший млинець не буде комом», – прокоментував відповідальний за проведення свята у цій локації, депутат міської ради Володимир Тичина.

25 лютого з 12 до 16 години свято відбудеться у Гідропарку, мікрорайонах Маликова, Польова та Крошня, а також на вулиці Михайлівській. Зокрема, на Михалівській облаштують дитячу зону та театр ляльок. У Гідропарку (Чуднівське шосе, 3) – спортивно-розважальну зону з віджиманнями, перетягуванням канату, ярмарком дитячих виробів та дитячими забавами. Також там будуть відбуватися традиційні народні та ритуальні розваги. Переможців конкурсів нагородять призами.

Відео дня

«Хочеться, щоб наше місто відродилося через загальноміські свята», – розповів громадський активіст Олег Земнухов.

У мікрорайоні Маликова (бульвар Польський, 13) виступить Військовий інститут з оркестром. Також буде ігрова та концертна програма. На Польовій (Фонтан «Космонавт») проведуть конкурси для дітей та дорослих, також виступатимуть художні колективи. На Крошні буде конкурс мангалів та багато інших. Усіх охочих частуватимуть млинцями та спалять традиційне опудало.

Активну участь у проведенні свята візьмуть представники профтехосвіти (Житомирського ліцею харчових технологій), які будуть готувати для гостей свята млинці.

А 26 лютого з 12 до 19 години народні гуляння будуть проходити у парку імені Гагаріна з концертом, театралізованими дійствами, майстер-класами, конкурсами та розвагами.

Запрошуємо житомирян та гостей міста приєднатися до святкування Масляної та поринути у його атмосферу. Смачних вам млинців!

Скублєвська Юлія

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up