Палац Ганських у Верхівні має стати туристичної меккою України, - Володимир Федоренко

Палац Ганських у Верхівні має стати туристичної меккою України, - Володимир Федоренко

Про розвиток туризму, реконструкцію Маєтку Ганських у Верхівні та міжнародний туристичний маршрут «Дорога Бальзака» говорив голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко у ефірі на телеканалі «СК1», - повідомляє пресслужба обласної ради.

У програмі також взяли участь президент Асоціації «Бальзак-Ганська», кавалер ордену Почесного Легіону, ініціатор масштабного фестивалю Balzac Fest в Україні Жан Рош та депутат облради Тетяна Парфентієва.

«Палац Ганських у Верхівні має стане туристичної меккою України, яка з’єднає нашу країну із Францією та Польщею єдиною екскурсійною ланкою та приверне увагу світу до унікальної історії кохання великого французького письменника Оноре де Бальзака та польської графині Евеліни Ганської у невеличкому українському селищі Верхівня на Житомирщині, яке свого часу вразило француза більше за рідний Париж», - зазначив Володимир Федоренко.

За словами голови обласної ради, керівництво Житомирського агротехнічного коледжу, філія якого вже майже 100 років функціонує у будівлі, готове до переїзду та підтримує ідею збереження культурної спадщини.

Відео дня

«Спілкувався з директором паном Миколою Тимошенко особисто. Залучився та тільки підтримкою, а й професійним союзником у втіленні грандіозного проєкту в життя. Впевнений, що спільними напрацюваннями та зусиллями ми знайдемо для коледжу гарне приміщення та відтворимо автентичність садиби. Для переїзду необхідно створити гідні умови. І тільки тоді ми зможемо перейти до реконструкції пам’ятки. Завдячуючи саме коледжу маєток Ганських вдалось зберегти до наших днів. Заклад точно має залишитись у Верхівні!», - сказав Володимир Федоренко.

Президент Асоціації «Бальзак-Ганська» Жан Рош не перший рік виступає з ідеєю відновити садибу Ганських у Верхівні та відкрити її для тисяч туристів.

«О, знову француз повернувся у Бердичів. Такими словами 25 років тому мене вперше зустріли на Житомирщині», - поділився під час ефіру спогадами Жан Рош.

В рамках міжнародного фестивалю Balzac Fest Асоціація «Бальзак-Ганська» провела близько 40 тематичних заходів у Києві, Бердичеві та Верхівні, безпосередньо біля Маєтку Ганських, де 3 роки жив та творив Бальзак і який занесений до реєстру національних святинь України.

За словами голови обласної ради Володимира Федоренка, розпорядженням вже створена робоча група по Верхівні, яка включає і культурних діячів, і екологів, і лісівників. Також навесні, як тільки буде сприятлива погода, у парку біля палацу планується проведення толоки.

Крім того голова облради зосередив увагу на питаннях інфраструктури. «Від Житомира до пам’ятки у Верхівні буде побудовано нову дорогу. Коли запустимо аеропорт «Житомир», іноземний турист зможе без проблем дістатися до палацу. На Житомирщині є що показати туристу! Ставлю перед собою дедлайн – 3 роки. За цей час наш регіон має трансформуватись у популярний та прогресивний центр туризму із сучасними готелями, тематичними закладами харчування та унікальними туристичними атракціями», - сказав Володимир Федоренко.

WhatsApp Image 2021 03 02 at 15.15.35

​​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up