Народний художній колектив шоу-театр «КЛЕМ» відсвяткував своє 30-річчя

Народний художній колектив шоу-театр «КЛЕМ» відсвяткував своє 30-річчя

30 жовтня 2016 року зала Житомирського облмуздрамтеатру імені Івана Кочерги зібрала велику родину шоу-театру «КЛЕМ», а це понад 1000 людей.

 

Сім’ї теперішніх артистів колективу, випускники вже зі своїми дітьми та сім’ями, друзі, колеги, а також поціновувачі тонкого гумору й вишуканого смаку зійшлися, аби відсвяткувати 30-й день народження Народного художнього колективу шоу-театру «КЛЕМ»

У «КЛЕМу» одразу 2 події: 30 років з дня заснування та звітний концерт на підтвердження високого звання «Народний художній колектив».

На початку глядачі побачили відеокліп про творчий шлях до успіху, а потім почався справжній драйв емоцій, музики, танцю, акторської гри, неймовірних перевтілень.

Відео дня

У першому відділенні «КЛЕМ» представив шоу-виставу «ТV-шоу».

70 вихованців шоу-театру вражали глядачів своєю майстерністю, яскравими костюмами, шаленою енергетикою та гумором. А доповнювали це дійство харизматичні та жартівливі телеведучі, світлове шоу, яскраві декорації, різноманітні спецефекти, що переносили глядачів то на бразильський карнавал, то в індійське кіно, то до циганської брички, та на безлюдний острів серед мавп, крокодилів та веселих папуасів. У залі співпереживали з дресирувальником, коли тигри ледь не розірвали його на шматки. Під кінець першого дійства усі глядачі відчули себе на конкурсі «Євробачення», де побачили Руслану, Тіну Кароль, бородату жінку Кончіту Вурст, Вєрку Сердючку ну і, звичайно, Джамалу у виконанні молодих акторів шоу-театру.

Але головна «фішка» колективу – це друге відділення концерту: музично-пародійна шоу-вистава «Зірковий блазень», де глядачі побачили своїх улюблених зірок естради та кіно у майстерному виконанні випускника колективу, а тепер і одного з керівників шоу-театру «КЛЕМ», Заслуженого діяча естрадного мистецтва України Олександра Нечаєва.

Понад 20 зірок, серед яких – Дзідзьо, Потап та Настя Каменських, Йолка, Макс Барскіх, Ніна Матвієнко, Михайло Поплавський, Лоліта, Микола Басков, Валерій Леонтьєв, Софія Ротару та безліч інших зірок виступали на одній сцені. І глядачі далеко не відразу розуміють, що перед ними не їх улюблений артист, а ювелірна пародія на нього. Приємною несподіванкою стала поява Алли Пугачової у виконанні художнього керівника колективу Ігоря Суржана.

Влучні пародії доповнювало світлове та звукове шоу, а величезний мультимедійний екран переносив глядачів і в космос, і в німе кіно з Чарлі Чапліном. Продемонстрували на сцені і справжній парашут, і величезні повітряні кульки, і феєрверк. Тут з’являлися коні та ведмеді, зайці та тигри, привиди та монстри, а також герої улюблених казок і мультфільмів.

Своїм дотепним гумором вразила пародія на Михайла Поплавського, де глядачі стали учасниками українського весілля, з натуральними салом і помідорами.

Справжній шквал оплесків викликала пародія на дитячий хор, де на сцені дебютував наймолодший склад колективу. Діти віком від 6 до 10 років разом з Потапом і Настею Каменських запалили глядачів своєю харизмою та змусили їх щиро сміятися.

Особливо зворушив глядачів фінальний драматичний номер, коли керівники та юні актори на очах у публіки перетворювалися із персонажів вистави на звичайних людей. Зал почав плакати. Розчулені глядачі встали, не жаліли долонь для оплесків. Випускниця «КЛЕМу» Анна Ільїна-Курлянчик розповіла: «Сьогодні, коли я вже стала одним з керівників шоу-театру “КЛЕМ”, я зрозуміла, яка це титанічна та кропітка робота. Щиро вдячна керівникам колективу за віру в кожну дитину».

Випускниця колективу Олена Розенблат також поділилася враженнями: «Дякую “КЛЕМу” за атмосферу справжнього європейського шоу».

Колектив отримав численні грамоти, нагороди й цінні подарунки від Житомирської міської ради, управлінь освіти, культури та спонсорів. Керівники колективу нагородили своїх кращих випускників пам’ятними подарунками.

Ігор Суржан редставив також династію КЛЕМівців, а саме родини Семенчук, Вісковатих, Ільїних.

Олена Семенчук – незмінна ведуча концертів колективу, випускниця «КЛЕМу»: «Це велика рідкість і велике щастя, коли всі керівники одночасно виступають на одній сцені зі своїми вихованцями. А для мене особливо велика радість, що зі мною на одній сцені сьогодні виступають мої діти».

Колектив створений у 1986 році Ігорем Суржаном як Клуб Любителів Естрадної Музики при палаці Піонерів. Клуб на той час займався проведенням вечорів відпочинку, музичних хіт-парадів та дискотек. З часом почали створюватися концертні номери та почалися перші кроки в жанрі синхробуфонади (пародії). Так колектив перетворився на шоу-театр, і залишилась тільки абревіатура КЛЕМ.

У 1997 році колективу надано почесне звання «Зразковий художній колектив», а у 2008 році він стає «Народним художнім колективом».

За 30 років існування в колективі навчалося понад 3000 вихованців.

З 2000 року випускник Олександр Нечаєв стає одним з керівників шоу-театру, а з 2015 року керівником працює також випускниця колективу Анна Ільїна-Курлянчик.

Колектив гастролював у багатьох містах України, Польщі, Молдови, Болгарії, Іспанії, Німеччини та Китаю.

«КЛЕМ» постійний учасник концертів, телепередач, гастрольних турів разом з відомими зірками естради. Шоу-театр неодноразовий лауреат та володар Гран-Прі всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів естрадного, театрального мистецтва, а також сатири та гумору (а їх було понад 50). Безліч подяк, почесних грамот, дипломів, звань та нагород вручено керівникам колективу з рук Міністрів освіти, культури, сім’ї та молоді України.

Нині створено офіційний сайт колективу: www.klem.com.ua.

"20 хвилин" щиро вітає шоу-театр «КЛЕМ» з 30-річчям, з підтвердженням високого звання «Народний художній колектив» і дякує за той неймовірний заряд енергії, яку актори дарують людям. Творчих Вам злетів, натхнення, наснаги та частіше проводьте в Житомирі шоу такого рівня!

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up