На Соборному майдані розпочали спорудження пам'ятника учасникам АТО та ООС

На Соборному майдані розпочали спорудження пам'ятника учасникам АТО та ООС

Пам'ятник встановлять на місці "декомунізованого" пам'ятного знаку на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора, відкритого у 1984 році по вулиці Перемоги.

У Житомирі розпочалися будівельні роботи зі спорудження пам'ятника учасникам АТО та ООС під назвою "Захисникам України у війні з російським агресором". Зараз будівельники демонтують стелю, а авторка ескізу Дарина Євпак вже приступила до роботи над проєктом. Про це розповідає Суспільне Житомир.

 

Відео дня

Як розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов, зараз тривають підготовчі роботи: будівельники демонтують стелю пам'ятного знаку, старий фундамент. Після свят заливатимуть новий фундамент для пам'ятника та прокладатимуть інженерні мережі. В'ячеслав Глазунов каже, якщо дозволить погода, пам'ятник встановлять на початку травня.

Авторка ескізу проєкту, архітекторка Дарина Євпак розповіла, що з лицьового боку монументу буде фігура солдата, що символізує пам'ять про всіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність України. Вертикальна композиція з сірого граніту вказує шлях до незалежності і свободи. На сходинках знизу зафіксують дати визначних битв, які пройшов солдат. А на вершині – Україна в сонці, проміння якого пробивається на всю карту-територію України, що символізує єдність країни і світле майбутнє нашої держави.

За словами Дарини Євпак, вартість проєкту – близько 6,5 мільйонів гривень. Від рівня фінансування залежатиме, чи з'являться по трьох інших сторонах пам’ятника ще фігури волонтера, добровольця і медсестри. Їх, як і солдата, виливатимуть з бронзи. Дарина Євпак каже, що це – довговічний матеріал, з якого можна проробити деталі: екіпіровку, зброю. Основним матеріалом пам’ятника стане граніт: Габро і Покостівка.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up