Лірика житомирських поетів прозвучала в Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва

Лірика житомирських поетів прозвучала в Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва

В п'ятницю, 28 листопада, в Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва пройшла зустріч, присвячена ліриці.

Чисельних шанувальників, колег-митців і друзів об'єднала творча зустріч з поетами Житомира. Душевні, ліричні вірші Олега Озарянина, Домініки Дем (Яна Демчук) та Михайла Жайворона не залишили байдужими жодного з присутніх.

Після заходу ми провели бліц-інтерв'ю з учасниками.

Відео дня

Олег Озарянин:

- Я можу розповісти, з чого все почалося. Нещодавно ми відмічали свято української писемності та мови і перший раз втрьох ми зустрілися. Ця зустріч відбулася в Гнатюк-арт-центрі. До цього ми ніколи не збиралися, і тоді виникла ідея спробувати спільний творчий проект. Сьогодні була наша перша спроба в такому форматі. І мені здається, що це була не найгірша спроба.

Михайло Жайворон:

- Я відгукнувся на пропозицію Олега взяти участь в цьому заході. Це перший публічний виступ нашого тріо за запрошенням Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва. Ми прочитали свої поезії. Я вперше глибше познайомився з поезіями Домініки Дем - Яни. Можу сказати, що вона самородок і на мою думку, читачі та слухачі ще почують про неї як про потужного поета. Зараз вона поки що працює на Батьківщині нашої великої землячки Лесі Українки в місті Новоград-Волинський. В літературних колах її вже добре знають. Публіка сьогодні також була доброзичливою. Хоча це були діти старшого віку, всі слухали з задоволенням.

Олега знають вже давно. Він автор багатьох книжок, учасник літературних проектів. В цьому році він повернувся з Барселони, де брав участь в престижному літературному фестивалі. До цього я сам брав участь в літературному конкурсі «Золотий Пегас», де отримав перше місце.

Те, що відбулося сьогодні в цьому залі, це початок великої справи. Ми маємо намір в такому складі продовжувати співпрацювати, запрошуємо інших поетів приєднатися до нас. Ми завжди будемо раді працювати в різних форматах і не тільки представляти себе, але і пропагувати літературу серед дітей та молоді, шанувальників поезії.

Домініка Дем:

- Я дякую своїм друзям за те, що підтримали, а організаторам - за те, що організували такій цікавий захід. Це певний показник, що інтерес в суспільстві до нашого поетичного слова не зійшов нанівець, він росте, зростає. Молоде покоління має в собі взагалі потужний потенціал. Я з задоволенням слухала поезії своїх друзів, учнів, яки прийшли на зустріч.

Одним з організаторів заходу є Наталія Картавих, завідуюча відділом читального залу Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва:

- Сьогодні відбулася дуже цікава неординарна творча зустріч з  місцевими поетами. Панувала незвичайна атмосфера в залі, адже до нас завітали талановиті, творчі юнаки та дівчата з 22, 23 та 28 шкіл. Дуже багато було містян, яки шанують поетичне слово. Поети розповіли про всій творчий шлях, як краще складати вірші, про свої плани.

Щиро зичимо поетам творчої наснаги, нових поезій та здійснення всіх мистецьких задумів! Дякуємо співробітникам бібліотеки за неймовірну зустріч з житомирськими поетами.

Руслан Мороз


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up