Kalush Orchestra здобули грандіозну перемогу на Євробаченні 2022

Kalush Orchestra здобули грандіозну перемогу на Євробаченні 2022

Європейці підтримали Україну цього року.

Цього року на наймасштабнішому пісенному конкурсі Євробачення 2022 перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra. Ще в першому півфіналі конкурсу представники нашої країни підірвали сцену, і змусили весь зал аплодувати стоячи. 

Цього року в України була найпотужніша підтримка. За нашу країну голосували не тільки жителі інших країн, а й переселенці, які були змушені покинути свої будинки через розв'язану РФ війну.

Так, для України ця перемога була особливо важливою, щоб у період боротьби з російською агресією про нас могли почути якомога більше країн. Група Kalush Orchestra не тільки гідно представила нашу країну на конкурсі, а й розповіла про те, що зараз відбувається насправді.

Відео дня

Про це, власне, сказав і сам Олег Псюк на прес-конференції після перемоги. За його словами, будь-яка перемога для нашої країни зараз є важливою.

Лідер Kalush Orchestra також додав, що через розв'язану Росією війну українська культура перебуває під загрозою, як і сама країна.

Варто відзначити, що також не залишилася без уваги і мама соліста Олега Псюка, очі якої показували на екрані під час їхнього виступу у фіналі. Більш того, спочатку ця пісня була присвячена саме їй, а після повномасштабного вторгнення Псюк зазначив, що тепер цей хіт присвячений і іншим матерям, які оберігають своїх дітей від жахів війни.

Зазначимо, що загалом виступ Kalush Orchestra оцінили в 631 бал. З них 439 - голоси глядачів, і 192 - бали від Національного Журі різних країн. 

Коментарі

keyboard_arrow_up