Фести травня: смаколики, спорт та Євробачення - 2017

Фести травня: смаколики, спорт та Євробачення - 2017

Навесні проходить величезна кількість різних фестивалів. Вони настільки цікаві, що відвідати хочеться відразу всі. Ми обрали найкращі фестивалі травня, які пройдуть у різних містах України, а ви обирайте, на який з них поїдете.

 

Традиційно травень в Україні – надзвичайно популярний період для організації відпочинку, в цьому році є традиційні гастрономічні та культурні фестивалі. Нашестя подій та фестивалів цьогоріч неминуче для усіх бажаючих. Ховатися немає сенсу, тож варто гідно зустріти свята, що наближаються. Квитки на транспорт вже почали розкуповувати, а номери в готелях – бронювати. Покваптеся, аби побачити хоча б частину дійства на власні очі!

Євробачення 2017

Дата: 8-13 травня 2017 року

Відео дня

Місце проведення: м. Київ (Міжнародний виставковий центр)

Євробачення 2017 – 62-й пісенний конкурс, який завдяки перемозі Джамали в 2016 році буде проводиться в Україні. Містом-господарем Євробачення 2017 призначено Київ. Головною ареною конкурсу став Міжнародний виставковий центр.

Україна приймає конкурс вдруге, в перший раз це було у 2005 році (після того, як в 2004 році співачка Руслана посіла перше місце в Туреччині з піснею «Wild Dances»).

Ключове гасло пісенного конкурсу цього року – Celebrate Diversity (укр. – Шануймо розмаїття). Його доповнює логотип Євробачення-2017, в основу якого покладено українське намисто, кожна намистинка якого виконана в своєму стилі. У контексті Євробачення це символізує те, що всі ми відрізняємося один від одного, кожен з нас унікальний, але нас поєднує спільна любов до музики.

Взяти участь в Євробаченні 2017 виявили бажання 43 країни. Україну на конкурсі представлятиме O.Torvald з піснею «Time». Євробачення 2017 представить 9 шоу. Три з них будуть транслюватися в прямому ефірі: перший Півфінал (наживо) (09.05, 22:00); другий Півфінал (наживо) (11.09, 22:00); гранд Фінал (13.05, 22:00).

Три шоу пройдуть ввечері за день до прямих ефірів: Перший Півфінал (ТБ) (08.05, 22:00), Другий Півфінал (ТБ) (10.05, 22:00), Фінал (ТБ) (12.05, 22:00).

Саме тут буде вестися телевізійний запис, а також працюватиме національне журі. Ці оцінки будуть впливати на результати в півфіналі разом з глядацьким голосуванням наступного дня.

Ще три шоу відбудуться вдень (напередодні прямих ефірів): Денний Перший Півфінал (09.05, 16:00), Денний Другий Півфінал (11.09, 16:00), Денний Фінал (13.05, 14:00).

Тут учасники конкурсу представлять ті ж номери, що й в прямих ефірах. Відмінність в тому, що не буде вестися запис і трансляція, та не буде працювати національне журі. Ці шоу рекомендовано для відвідування з дітьми через зручний час проведення.

IV Житомирський джаз-фестиваль Jazzomyr - 2017

Дата проведення: 20-21 травня

Місце проведення: Замкова гора

Організатори планують створити в місті атмосферу музичного свята та креативу за участі виконавців з України, Польщі, Греції та Канади. Також у планах наблизити Житомир до статусу модерного європейського міста.

План заходів:

20 травня

15.00 Лекція телеведучого, музичного критика, директора Школи джазового та естрадного мистецтв Петра Полтарєва: «Історія розповсюдження джазу на теренах України» – зала готелю «Рейкарц».

17.00 Концертна програма на майданчику біля Каменю на честь заснування міста: Crystall – Dixie (Житомир), Anna Kuksa & Vlad Karashchuk (Київ); New Brain Trio (Київ); Katya Chilly Group (Київ); FreeNology (Польща). Додаткові локації в сквері «Замкова гора»: фотозона «Життя в стилі Джаз!»; дитячий майданчик з аніматорами для дітей 3-8 річного віку; ресторанні майданчики.

21 травня

18.00 Концерт Bogdan Gumenyuk Quartet (Канада-Греція-Україна) в Філармонії (квитки в касі Філармонії).

Фестиваль їжі Street Food So Good

Дата: 20-21 травня 2017 року

Місце проведення: м. Львів

Їжа, друзі, музика, розваги – бракує лише тебе! Запрошуємо на найсмачнішу подію травня – третій фестиваль Street Food so Good! У Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького на львів’ян і гостей міста чекатиме унікальний ярмарок вуличної їжі, яскраві майстер-класи та дегустації, дизайн-маркет українських виробників одягу та аксесуарів, яскраве fashion-шоу, екстрим-зона, цікаві розваги для дітей та чимало приємних сюрпризів!

Вперше в історії фестивалю – вуличний лекторій, еко-маркет натуральної продукції від локальних виробників та dog-friendly зона. Цьогоріч фестиваль планує охопити аудиторію понад 10 тисяч відвідувачів, а організатори обіцяють справді насичену програму. Відтак, у програмі Street food so good. Весна, 2017 – 5 основних напрямків. Організатори прагнуть створити не просто фестиваль, на якомутможна смачно поїсти і розважитися, а, передусім, міцну платформу для молодих підприємців, щоб вони показали свій якісний продукт споживачеві, познайомились між собою, обмінялись досвідом і разом працювали в одному напрямку.

У цьому сезоні свої кулінарні напрацювання презентуватиме більше 30 підприємців у сфері харчування. Фестивальне меню ярмарку вуличної їжі передбачає найрізноманітніші страви: сендвічі, бургери, хот-доги, чіабати, млинці, широке мангальне меню, різноманітні салати, національні страви народів світу: бельгійські вафлі, фалафель, хумус, китайська локшина, мексиканське буріто, тако. Охочі посмакувати стравами традиційної галицької кухні не залишаться без улюблених страв, як і любителі солодкого. На десерт – домашні сирники, мафіни, торти, штрудель та інша випічка. У меню також великий асортимент свіжих прохолодних напоїв, справжня львівська кава.

Уже вдруге на території фестивалю діятиме Street Fashion – новий для міста формат дизайн-маркету, де свою стильну продукцію представлятимуть популярні бренди з усієї України. Цього разу на Street Fashion планується залучити до 40 молодих виробників одягу і аксесуарів. Традиційно «родзинкою» фешн-зони стане вуличний показ мод Street Fashion Show, який цього разу буде ще масштабнішим. До участі планується запросити не тільки виробників, які будуть брати участь у маркеті, але й інші українські бренди, які працюють в стилі street wear. Окрім того, показ буде відбуватися в дуже незвичному форматі.

Щорічний забіг «Вінниця Біжить»

Дата: 27 травня 2017 року

Місце проведення: м. Вінниця (площа перед «Книжкою»)

У Вінниці відбудеться щорічний загальноміський пробіг «Вінниця Біжить». RIA ініціювала громадську кампанію за фізичну активність «Рухаємо Вінницю».

«Вінниця Біжить» – це масовий забіг центральною вулицею міста Соборною, де кожного – містянина чи гостя – запрошують взяти участь. Забіг, який стане незабутнім святом спорту і здорового способу життя. Цьогоріч старт забігу перенесено з центральної вулиці на площу перед «Книжкою». У кожного учасника забігу буде можливість обрати собі зручну дистанцію: 1 км, 3 км та 9 км.

Марина Михальчук

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up