Для мамонта у житомирському магістраті виділили цілу залу. ФОТО

Для мамонта у житомирському магістраті виділили цілу залу. ФОТО

Реконструкція будівлі колишнього магістрату в Житомирі продовжується.

Незважаючи на те, що карантин зробив перерву в будівництві на майже два місяці, сьогодні будівельники вже вийшли на фасадні роботи. За словами директора краєзнавчого музею Романа Насонова, працівники дотримуються карантинних обмежень:

«Оскільки проводяться роботи на вулиці, є дистанція, то роботи дозволяється виконувати. Кількість працівників на об’єкті не зменшилася. Роботи активно ведуться, як бачимо, буквально за кілька днів були встановлені риштування і ось уже проведено ін'єктування загальної тріщини, яка проходить скрізь усю будівлю».

Відео дня

Будівельні роботи планується закінчити до вересня, за умови стабільного фінансування. Фінансується проєкт частково з обласного бюджету, частково із фонду регіонального розвитку. 

У магістраті планується невелике кафе, сервісна з відеонаглядом, зали для експозицій, зала для мамонта. Також проєкт передбачає встановлення ліфту та вбиральнь для людей з інклюзією. 

А ось робота краєзнавчого музею розпочалася 27 травня в тестовому режимі, з чергуванням працівників з дотриманням карантинних обмежень. Як пояснює Роман Насонов, кількість відвідувачів музею значно скоротилася, що вплинуло на дохід закладу:

«Щодо відвідувачів, то вони скоротилися, того напливу, який передбачав уряд, не сталося. Бувають дні, коли взагалі немає відвідувачів, а бувають, коли за день – 30 відвідувачів є, це, як правило, у вихідні дні. Те що ми втратили основного відвідувача – це школярі, це відбилося й у фінансуванні. Ми втратили в прибутках приблизно 90%, якщо не більше. Тим не менш, відвідувачі які є, це сімейні пари, з дітками».

Проте незважаючи на відкриту роботу музею, карантин ніхто не відміняв. Нагадаємо, що в музеях сьогодні діють обмеження – не більше 4 відвідувачів в одному залі. Крім того, екскурсійне обслуговування в краєзнавчому музеї не проводять, оскільки 45 хвилин проводити екскурсію в масці – досить складно.

Із приємного – завдяки тому, що краєзнавчий музей під час карантину працював у режимі онлайн – збільшилася кількість підписників.

«Усі музеї перейшли в формат режиму онлайн. До початку карантину в нас було близько 1500 підписників, на сьогодні вже 2200. Люди цікавляться, зрозуміло, що в нас змінився контент, ми намагаємося розповідати про експонати, які ми не можемо, на жаль зараз представити відвідувачам», - розповідає директор музею Роман Насонов.

Лера Наумова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up