4 грудня – Всесвітній День замовлення подарунків та написання листів Діду Морозу

4 грудня – Всесвітній День замовлення подарунків та написання листів Діду Морозу

Це свято присвячене всім, хто вірить в Діда Мороза, або в Санта Клауса, або Святого Миколая.

В будь-якому випадку, 4 грудня відзначається дуже цікаве і особливе свято, присвячене Новому року, який настає, – День замовлень подарунків та написання листів Дідові Морозу. 

Перші листи до Діда Мороза починають надходити ще на початку листопада, але саме 4 грудня в багатьох країнах світу поштамти починають надавати послуги по відправці листів Діду Морозу, або відкриваються спеціальні поштові установи. Всі діти та їхні батьки можуть відправити листа з побажанням довгоочікуваного подарунка, який обов'язково буде доставлений Діду Морозу.

Дід Мороз у кожній країні має різні імена, а його прообразами були абсолютно різні «персонажі». Так, історики стверджують, що прототипом Санта Клауса (Santa Claus) була цілком реальна людина – архієпископ Миколай, який жив у 4 столітті у турецькому місті Миру і зробив за своє життя багато добрих справ, тому після смерті його оголосили святим. Згодом святий Миколай «трансформувався» в доброго старця, який виконує добрі бажання і дарує дітям подарунки. А оскільки день його пам'яті у західних християн припадає на 6 грудня, то він став асоціюватися з Різдвом і Новим роком. Вважається, що Санта Клаус живе за Полярним колом в Лапландії, яка з 1984 року офіційно рішенням ООН проголошена «Землею Санта Клауса».

Відео дня

Нашого зимового чарівника звуть Дід Мороз. Він у фольклорі східних слов'ян був присутній з найдавніших часів під іменами Тріскун, Морозко, Студенець і вважався царем усіх зимових місяців, духом холоду. Раніше в селах напередодні Різдва практикувалося його «годування», або задобрювання. Старший чоловік в сім'ї виходив на поріг з ложкою киселя і «пригощав» ним Морозка.

До написання листа Діду Морозу слід підійти дуже відповідально. Цей процес не тільки допоможе вам дізнатися, який подарунок хоче отримати ваш малюк на Новий рік, але й вимагатиме від дитини проявити всі свої творчі здібності та фантазію. Нерідко у рядку адресата зустрічається напис дитячою рукою: «Діду Морозу, особисто». Але на пошті прекрасно знають, куди його відправити, і воно все одно доходить до адресата.

Куди надсилати листа з побажаннями?

Ви можете написати всім відомому Санта-Клаусу до Фінляндії на адресу: Santa Claus, Arctic Circle, Rovaniemi, Finland, 96930.

Крім того, сьогодні існує безліч приватних новорічних поштових служб, які працюють онлайн, приймають листи, відповідають та надсилають подарунки. Вартість подібних послуг цілком доступна, а для діток такий зворотний зв’язок – справжнє диво і можливість зануритись у казку.

В Україні створений маєток Святого Миколая: с. Пістинь, Косівський р-н, Івано-Франківська обл., 78633. Тут отримує листи й сам Дід Мороз.

Новий рік – чудове свято, що робить нас, дорослих і серйозних, знову дітьми. Ми чекаємо і готуємося до цього помахом чарівної палички, а ще загадуємо найпотаємніші бажання. Як в дитинстві. Від усього серця. З вірою в диво. Приєднуйтесь і ви до цієї дійсно чудової новорічної традиції – напишіть лист Діду Морозу.

А журналісти редакції «20 хвилин» дізнавалися у житомирян, що б вони побажали в листі Діду Морозу.

«Я б побажала здоров’я. Бо зараз багаті, бідні, молоді, дорослі – вже різниці немає. Здоров’я є найвищою цінністю», - ділиться Софія, 34 роки.

«Щоб все це закінчилося, цей карантин, війна, щоб всі були живі і здорові. Більше нічого і не треба», - коментує Олена, 27 років.

«Що зараз побажати можна? Щоб коронавірус пішов, щоб нарешті всі були здорові, бо скільки можна так жити, вже набридло, хочеться стабільного і спокійного життя, а тут не знаєш чого чекати. Щоб все нарешті було добре!», - пояснює Дмитро, 22 роки.

«Я б хотіла поїхати до дітей, але вони за кордоном, ми давно не бачилися через карантин. Я б дуже хотіла їх побачити», - розповідає Ганна, 49 років.

«Я б побажала вдало здати ЗНО і вступити до омріяного вузу. Я дуже хочу вступити в Київ на бюджет, я б цього побажала», - ділиться Сніжана, 17 років.

Руслан Мороз, Лера Наумова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled 11:18 Завершилась ідентифікація пенсіонерів-ВПО: майже 213 тис. осіб успішно пройшли перевірку 11:01 Минулоріч засуджено 80% зрадників та колаборантів з розглянутих справ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up