Інформаційний «удар» європейської тематики у Житомирській області

Інформаційний «удар» європейської тематики у Житомирській області

До Житомира та Коростишева із офіційним візитом завітала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні.

Упродовж 6-8 лютого житомиряни змогли взяти участь у цілій низці заходів, спрямованих на поширення європейських цінностей, і підвищити рівень знань про можливості співпраці з країнами ЄС.

Європейський Союз для України є найбільшим донором. Починаючи з 1991 року, Україна отримала від Євросоюзу більше 4 мільярдів євро безвідплатної технічної та фінансової підтримки. Розуміючи складну економічну ситуацію та війну на сході нашої держави, Європейський Союз збільшив для України допомогу. На період з 2014 до 2020 року пакет допомоги від Євросоюзу становить близько 11 мільярдів євро. Наразі саме Європейський Союз є найбільшим торговельним партнером нашої держави.

Відео дня

З підписанням Угоди про асоціацію в нас з’явилася можливість брати участь у різних програмах Європейського Союзу: «Еразмус+», «Креативна Європа», «Горизонт 2020», «Вікно для молоді країн Східного партнерства». А з 2017 року для українців почав діяти довгоочікуваний безвізовий режим. Це дозволило громадянам України подорожувати країнами Європейського Союзу.

Європейські дні на Житомирщині

Європейський Союз сприяє розвитку України, відкриваючи для неї нові можливості та долучаючи її до своїх програм. Однак українці не завжди користуються наданими для розвитку можливостями. Одна з причин – недокомунікація та необізнаність українців.

Для того, щоб виправити цю помилку, делегація Представництва Європейського Союзу в Україні планує об’їздити 24 регіони нашої країни, аби поділитися європейськими цінностями, пояснити, наскільки важлива реалізація Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, а також покращити обізнаність місцевих жителів щодо розвитку відносин між нашою державою та Євросоюзом.

Першим зустрічати делегацію Представництва Європейського Союзу в Україні випала нагода Житомиру та Коростишеву. Протягом трьох днів у Житомирі та Коростишеві організовували публічну презентацію пріоритетів ЄС в Україні, ознайомили з найцікавішими відкритими конкурсами, програмами Європейського Союзу та розповіли, як віднайти на свій проект гроші.

«Ми завітали першими до Житомира, тому що цими днями у місті відбувається ціла низка інформаційних заходів. До Житомира прибула величезна делегація представництва на чолі із послом Європейського Союзу паном Х’югом Мінгареллі. Зокрема, це відкриття єврошколи та створення інформаційного центру Європейського Союзу на базі агроекологічного університету. Цими днями в Житомирі відбувається багато подій європейської тематики і власне, аби підсилити такий інформаційний «удар», було вирішено перший візит у рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» організувати саме в Житомирі», – розповідає менеджер інформаційної компанії від представництва Європейського Союзу в Україні Станіслав Корольков.

Особливу увагу делегація приділила молоді. Для студентів, школярів, активної молоді та учасників євроклубів провели гру «Еліас». Під час настільної гри у розважальній формі підвищується рівень знань у молоді щодо Європейського Союзу, його діячів, пам’яток та історії.

«Співпраця з молоддю є одним із ключових напрямків нашої інформаційної кампанії. Більше того, у кожному місті ми проводимо ось такі подібні заходи для молоді. І не тільки у великому місті, а й у меншому. Цього року ми вирішили сконцентруватися на грі «Еліас». Мета гри полягає в тому, щоб один гравець команди пояснював значення слова, не використовуючи спільнокореневих слів. Ми розробили спеціальні картки, які стосуються лише європейської тематики», – зазначає Станіслав Корольков.

Завершальним етапом став тригодинний воркшоп для підприємців на тему: «Участь у європейських торговельних формах та виставка: можливості для українського бізнесу». У ньому взяли участь підприємці з різних куточків Житомирської області.

«У нас вже є невеличкий досвід, проте сьогодні почула для себе нову інформацію та перейняла досвід інших. Цей захід є дуже корисним, особливо для малого та середнього бізнесу. Було цікаво послухати про психологічні аспекти. Адже майже ніхто в Україні ще не навчився співіснувати з менталітетом європейців. Тому за кордоном потрібно вміти правильно взяти участь у виставках та гідно представити себе. Важливо, щоб тебе запам’ятали, – розповідає керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності Житомирського картонного комбінату Наталія Йохансен.

«Ми займаємося як імпортом, так і експортом. Співпрацюємо з більш ніж 35 країнами. Брали участь у міжнародних виставках іграшок у Німеччині. Проект виявився дуже успішним, і зараз нашу продукцію можна придбати в багатьох супермаркетах іграшок по всьому світу. Це дуже успішний український продукт», – зазначає пані Наталія.

На семінарі обговорювали роль підприємця та вплив на представлення на торговельних виставках і форумах. Беручи участь у виставках та форумах, підприємство отримує досвід, клієнтів, нові ринки, партнерів, підтримку, промо та рекламну підтримку.

Проте перш ніж іти на подібні заходи, варто продумати стратегію й тактику. Підприємцям необхідно самим собі дати відповідь на п’ять запитань. З`ясувати, хто є клієнтом, який очікуваний результат і ключова пропозиція, способи її донесення та хто відповідальний за кожен етап.

Ще одним важливим аспектом є самопрезентація. Для того, щоб продати товар, потрібно вміти себе правильно представити на торговельних виставках та форумах. Важливу роль у презентації продукції відіграє не лише подана інформація, а й емоції, які ви після себе залишаєте. Не варто забувати і про тембр голосу та ритм.

«Тематична насиченість даного семінару спрямована на те, щоб показати підприємцям різні сторони участі в цих виставках і форумах. У присутніх на семінарі підприємців має сформуватися своя думка, своя позиція щодо участі в цих можливостях для підприємців», – зазначає Станіслав Корольков.

Ознайомили житомирських підприємців і з програмою міжнародного обміну «Еразмус для молодих підприємців» Участь у програмі можуть брати підприємці з країн-членів Європейського Союзу та асоціативних членів COSME. Учасники даної програми матимуть нагоду навчатися у досвідчених керівників малого бізнесу в інших країнах-учасницях Програми. Це хороша можливість обмінюватися знаннями, досвідом, бізнес-ідеями та контактами.

Брати участь можуть як нові підприємці, які прагнуть відкрити свій бізнес, так і ті, що вже розпочали бізнес-діяльність протягом останніх 3 років. Участь у програмі «Еразмус для молодих підприємців» можуть брати і вже досвідчені підприємства, які управляють малим чи середнім підприємством в одній із країн-учасниць Програми.

Житомирська область передає естафету Вінницькій, адже саме туди навідається делегація Представництва Європейського Союзу в Україні із офіційним візитом.

Наталія Іжицька

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up