МІЛЬЙОНИ НА МАКУЛАТУРУ

З міського бюджету у 2016 році було виділено 1 млн грн на комунальну газету «Місто». Напевно, для когось це невеликі кошти, але невже у місті немає інших більш важливих питань, які потребують фінансування? Можливо варто припинити продукування макулатури за кошти житомирян!?

Трохи історії: звідки беруть свій початок комунальні газети?

На почату Незалежності України, коли самоврядування лише з’являлося, місцевим органам влади був необхідний механізм для комунікації з жителями. Власні телеканали могли собі дозволити не усі міста, тому основним засобом взаємодії з містянами були комунальні газети. Так вони стали одним із найголовніших засобів інформування населення про рішення місцевої влади та про інші події у місті.

Сьогодні, коли ми усі живемо в час цифрових технологій, газети стати неефективним та застарілим засобом комунікації. Попри це, Житомирська міська рада з року в рік продовжує виділяти кошти на муніципальну газету.

Постає слушне питання, чи є доцільним та ефективним, з точки зору витрачання коштів платників податків, випускати газету, користі від якої ніякої? Можливо варто припинити витрачати на це бюджетні кошти?

Чи є альтернатива?

На сайті міської ради розміщено в десятки разів більше інформації, ніж у всіх випусках комунальної газети. Там публікується уся важлива інформація про проекти, рішення, розпорядження міської влади. Інформація про департаменти, управління та комунальні підприємства з адресами та контактами, інформація про прийом громадян посадовцями тощо. Також на сайті постійно висвітлюється діяльність та результати роботи міської влади, важливі події та анонси. Додатково розміщено багато корисної інформації для житомирян. Є навіть прогноз погоди.

На сайті можливо розміщувати практично необмежені об’єми інформації і робити це оперативно, на відміну від газети, яка обмежена кількістю сторінок і днем випуску.

Крім цього, за останні два десятки років покращилася ситуація з місцевими ЗМІ. У Житомирі існують Інтернет-ресурси, телеканали, радіостанції, комерційні газети та журнали, які своєчасно висвітлюють діяльність місцевої ради, публікують матеріали про важливі зміни та рішення. І роблять вони це абсолютно безкоштовно для платників податків!

Якщо навіть місцевій владі потрібно буде повідомити житомирянам важливу інформацію, комерційні ЗМІ цьому посприяють. Інформування містян про нещодавнє дводенне відключення води є яскравим цьому прикладом. Жодне ЗМІ не проігнорувало цю тему та вчасно розмістило корисну інформацію.

Ціна питання

Скільки ж коштує безкоштовна муніципальна газета?

У 2016 році на газету з міського бюджету було виділено 1 000 000 грн. За період з 2010 року, з врахуванням інфляції, було витрачено більше 5 млн грн. У 2017 році на газету з міського бюджету планують знову виділити півмільйона гривень.

Замість витрачання коштів на макулатуру, можливо було б їх витратити на корисні для міста речі. За попередніх шість років, з урахуванням запланованих коштів у 2017 році та інфляції, загальна сума становить 5,5 млн грн

Можливо, хтось вважає, що місту потрібна така газета і воно може дозволити собі такі витрати. Але я вважаю, що кошти, які витрачаються на газету, доцільніше спрямувати на розвиток міста.

За ці гроші можливо було б зробити наступне (один пункт зі списку):

  • придбати 23 нових ліфти;
  • обладнати 15 дитячих ігрових комплексів;
  • встановити 1100 вуличних спортивних комплексів;
  • обладнати 110 багатоповерхових будинків лічильниками на тепло (14 тис. сімей економитимуть узимку);
  • придбати у житомирські школи 1000 нових комп’ютерів (50 комп’ютерних класів);
  • придбати 10 тис. нових шкільних парт (450 класів);
  • придбати 276 інтерактивних дошки для навчальних закладів міста (8 дошок на школу);
  • придбати 2200 нових дитячих ліжок з ортопедичними матрацами для дитячих садочків;
  • придбати 18 сучасних мамографів;
  • придбати 550 нових лікарняних ліжок;
  • придбати 3 сучасних рентген апарати;
  • придбати 4 снігоприбиральних машини або 460 сучасних снігоприбирачів.

Якби кошти не витрачалися на макулатуру у вигляді газети, щось із цього списку вже могло б бути реальністю та використовувалося б на користь житомирської громади.

У Житомирі багато різних проблем, які потребують негайного вирішення. Але через те, що грошей не вистачає на все одразу, потрібно розставляти пріоритети. Задача влади в цьому і полягає: управляти обмеженими ресурсами для досягнення якомога найкращих результатів. Є питання, які потребують негайного фінансування, вирішення інших можна відкласти на рік-два. А є й такі, що взагалі можна не фінансувати.

Комунальна газета «Місто» є тим, що відноситься до третьої категорії. Її існування ніякої користі місту не приносить. В разі її закриття, нічого страшного не станеться. А кошти, які на неї витрачаються, можна спрямовувати на важливі для міста речі.

Якщо також вважаєш, що потрібно припинити фінансування комунальної газети і спрямовувати кошти на питання розвитку міста, підтримай петицію!

Коментарі (0)

Через 26 років після того, як ми припинили йти до «світлого майбутнього», ми живемо так, наче Радянський Союз...

Багато радощів для українців приніс безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Що отримає кожен пересічний українець,...

МОЖНА ДУРИТИ НЕВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ ЛЮДЕЙ ВЕСЬ ЧАС, МОЖНА ДУРИТИ ВСІХ ЛЮДЕЙ ДЕЯКИЙ ЧАС, АЛЕ НЕ МОЖНА ДУРИТИ ВСІХ ЛЮДЕЙ ВЕСЬ ЧАС   Відбулося...

Як чиновники витрачають наші гроші У жовтні 2016 року я вже писав про реконструкцію тротуарів у Житомирі (тут можна детально...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up