БЕНКЕТ ПІД ЧАС ЧУМИ

Багато радощів для українців приніс безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Що отримає кожен пересічний українець, ніхто не говорить. Але по всім телеканалам декілька днів лише і розхвалювали отримання безвізового режиму. Чиновники наввипередки розповідали, яке це досягнення для нас.

Враховуючи економічну ситуацію в країні, рівень життя людей, які живуть на межі виживання, війну, яка відбувається на окупованих територіях, анексований Крим, правляча еліта намагається показати та нав’язати нам різноманітні свята та події, які для пересічного українця не на часі.

Яскравий приклад цьому Євробачення, на яке було витрачено більше 1 мільярда гривень з бюджету міста. І це на фоні, коли більшість людей знаходиться на грані фізичного виживання, а влада загрузла в корупції та брехні. Після проведення Євробачення держава вчергове нічого не отримала, як і після Євро 2012. Усе було зроблено за державні кошти, а обіцяні надприбутки отримали організатори та міжнародні, а не українські компанії.

У свій час від проведення Євробачення відмовлялися такі країни як: Франція, Монако, Нідерланди, Ізраїль. Причиною відмови була відсутність коштів на проведення конкурсу. Але у «багатої» України гроші знайшлися. А війна, вона ж там далеко, особливо для влади. У Києві все ж тихо та спокійно.

А що ж Житомир? Місцева влада не відстає від традицій святкувати.

На відзначення Дня Європи цього року витратили майже мільйон гривень. Невже немає куди діти гроші? Чи у місті вже все зроблено, щоб влаштовувати бенкети на честь свята, до якого ми маємо опосередковане відношення? Так, географічно ми європейська країна, але рівень життя у нас не європейський. Варто почати жити як у Європі, а тоді вже святкувати європейські свята.

Сумніваюся, що європейці, побачивши у якому стані знаходиться місто, захочуть сюди повертатися. Адже куди не глянь скрізь руїни, реконструкції та дерибан бюджетних грошей. Кожен проект є нічим іншим, як пам’ятниками корупції.

Влада відірвана від життя та реального стану речей. Вона живе в зовсім іншому, паралельному світі. І її мало цікавлять проблеми пересічних людей. Їм байдуже, що за проїзд у маршрутках житомиряни будуть вимушені платити 5 гривень, вони в них не їздять. І часу вони не мають, щоб вирішувати проблеми людей та міста, їм аби святкувати та набивати власні кишені.

Коментарі (0)

Через 26 років після того, як ми припинили йти до «світлого майбутнього», ми живемо так, наче Радянський Союз...

Багато радощів для українців приніс безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Що отримає кожен пересічний українець,...

МОЖНА ДУРИТИ НЕВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ ЛЮДЕЙ ВЕСЬ ЧАС, МОЖНА ДУРИТИ ВСІХ ЛЮДЕЙ ДЕЯКИЙ ЧАС, АЛЕ НЕ МОЖНА ДУРИТИ ВСІХ ЛЮДЕЙ ВЕСЬ ЧАС   Відбулося...

Як чиновники витрачають наші гроші У жовтні 2016 року я вже писав про реконструкцію тротуарів у Житомирі (тут можна детально...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up